oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Simpatična Aida iz serije Pod eno streho danes uspešna zdravnica

1. 2. 2022; 12.00
Avtor: K.M.
Pod eno streho, Ana Nyasha Zimani

Pod eno streho, Ana Nyasha Zimani foto: Voyo

Se spomnite simpatične Aide iz priljubljene serije, ki jo je upodabljala takrat mlada Ana Nyasha Zimani. Za njo je bila to edina televizijska vloga, svoje sile pa je na to usmerila v izobraževanje. To pa je bilo zelo uspešno!

Ana Nyasha Zimani je v seriji Pod eno streho med letoma 2002 in 2004 upodabljala Aido Jazbec, hči Anje Jazbec, ki jo je upodabljala Zvezdana Mlakar. Za Ano Nyasho je bila to edina takšna vloga, nato pa se je popolnoma umaknila iz sveta javnosti. Z razlogom, saj se je močno posvetila šolanju, danes pa bi morala biti v resnici javnosti poznana zaradi popolnoma drugačnih dosežkov.

Maj Klemenc in Ana Nyasha Zimani foto: Voyo

Leta 2012 je namreč Gimnazijo Vič in gimnazijsko šolanje zaključila kot zlata maturantka, saj je na končnih izpitih dosegla več kot 30 skupnih točk. Svoje šolanje pa je nato nadaljevala na ljubljanski Medicinski fakulteti, ki jo je seveda že uspešno zaključila. Še pred tridesetim letom je kot doktorica medicine oziroma raziskovalka zaposlena na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana natančneje na Inštitutu za medicinsko genetiko. Med letoma 2019 in 2020 pa je opravljala službo zdravnika pripravnika v Splošni bolnišnici Celje in na Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

prejšnji članek
Peteršilj nekoč uporabljali pri zdravljenju vnetij in prehladov
Zdravje
Peteršilj nekoč uporabljali pri zdravljenju vnetij in prehladov
naslednji članek
Nekdanja voditeljica EME zdaj v drugačni vlogi
Svet slavnih
Nekdanja voditeljica EME zdaj v drugačni vlogi