nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Vročih 5 zvezdnikov turških telenovel

28. 7. 2019; 05.00
Avtor: M.Š./Vklop
28-vklop-UTA-ena

Ulaş Tuna Astepe, Rešeno življenje foto: Instagram

Gledalci in gledalke turškega kanala D so izbrali peterico najljubših turških igralcev.

Kanal D, ki v Turčiji velja za enega izmed vodilnih televizijskih programov, na katerem redno predvajajo tudi turške serije – med njimi je trenutna poletna uspešnica Afili Ask (Vznemirljiva ljubezen) s Caglarjem Ertugrulom v glavni vlogi – je med svojimi gledalci iskal najbolj priljubljene igralce na turški televiziji. Presenetljivo je zmagal Ulaş Tuna Astepe, glavni igralec iz serije Rešeno življenje.

PETO MESTO: Kıvanç Tatlıtuğ

Kıvanç Tatlıtuğ foto: promo

Kivanç Tatlitug ni neznanka na naših malih zaslonih. Pred desetimi leti je blestel v turški seriji Prepovedana ljubezen, lani pa v uspešnici Ukradena preteklost. Star je 35 let in velja za »turškega Brada Pitta«. Leta 2002 je zmagal na lepotnem tekmovanju v Turčiji in dobil naziv najboljši manekenk Turčije, kasneje pa so ga okitili še z lento najboljšega manekena na svetu. Trenutno igra v akcijski seriji Çarpisma.

ČETRTO MESTO: Can Yaman

Can Yaman, Erkenci Kus foto: Instagram

O 29-letnem igralcu smo v zadnjih tednih izdatno pisali. Slovenski javnosti se je predstavil v vlogi bogatega poslovneža Ferita v nadaljevanki Ko zadiši ljubezen, trenutno pa je pa zaradi svojega videza in vloge v nadaljevanki Erkenci Kuş (Zgodnja ptica) med najbolj zaželenimi turškimi igralci. Serija je ena redkih, ki jo predvajajo tudi poleti, veliko prahu pa dvigujeta tudi s soigralko Demet Ozdemir, ki jima številni zaradi neverjetne kemije že od samega začetka pripisujejo romanco tudi za kamero. Število oboževalk na družabnih omrežjih strmo narašča – na Instagramu mu sledi dobrih 4,4 milijonov sledilcev.

TRETJE MESTO: Burak Özçivit

Burak Özçivit, Moja boš-Kara Sevda foto: Pop TV

Kaj lahko še napišemo o 34-letnem megazvezdniku, ki je tudi absolutni zmagovalec med turškimi javnimi osebami na družabnih omrežjih. Uradnemu Instagram profilu @burakozcivit namreč sledi več kot 12 milijonov sledilcev. Jeseni se po daljšem premoru vrača na TV-zaslone v novi seriji, v kateri bo zaigral sultana Osmana Gazija, ustanovitelja cesarstva in dinastije Osmanov. Z ženo Fahriye, ki sta se spoznala na snemanju serije Çalikusu, sta 29. Junija praznovala drugo obletnico poroke, od 13. aprila pa sta ponosna starša dečka Karana.

DRUGO MESTO: Akın Akınözü

Akın Akınözü, Hercai foto: promo

1. januarja 1990 rojeni Akın, matematik po izobrazbi, je zaradi nadaljevanke Hercai, nepričakovane uspešnice na ATV, med trenutno najbolj priljubljenimi igralci. Serija, ki je premiero doživela marca letos in se s 13. epizodo nadaljuje 20. Septembra, je že po prvi epizodi poskrbela za neverjetno evforijo – skupaj s soigralko Ebru Şahin sta takorekoč čez noč postala megazvezdi, ki ju oblegajo povsod. Zaradi njune priljubljenosti in številnih oboževalcev so imeli ustvarjalci serije resne težave tudi na snemanju v mestu Urfa v Turčiji. Takoj po snemanju prve sezone je moral na služenje obveznega 21-dnevnega vojaškega roka, zdaj pa z dolgoletno prijateljico Sandro odhaja na počitnice – do sredine avgusta, ko bodo pričeli s snemanjem druge sezone serije.

PRVO MESTO: Ulaş Tuna Astepe

Igralec se je prav zaradi vloge v seriji Rešeno življenje (od ponedeljka do petka ob 20. uri na Planetu) znašel med najbolj prepoznavnimi obrazi v Turčiji, pod drobnogledom turških medijev in na vrhuncu priljubljenosti. Dotlej manj znani turški igralec je bil rojen na prvi dan leta 1988 v mestu Izmit, kariero je začel leta 2012 v priljubljeni seriji Karadayı, zaigral je tudi v seriji Sanje (Rüya) ter v filmih Žrtve (Zayiat) in Zaliv (Körfez), a je vrhunec prepoznavnosti dosegel prav z omenjeno serijo, ki je bila v Turčiji ena najbolje gledanih serij lanskega leta, s soigralko İrem Helvacıoğlu pa sta prejela tudi turško medijsko nagrado zlati metulj za najboljši televizijski par.

prejšnji članek
Igralec Jan Bučar razkril svoj prvi 'morski poljub'
Svet slavnih
Igralec Jan Bučar razkril svoj prvi 'morski poljub'
naslednji članek
Astro znaki: Kako se obnašajo, ko se zaljubijo?
Horoskop
Astro znaki: Kako se obnašajo, ko se zaljubijo?