902746_105-uta-sd
Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so protizakonite!

1715359556-dsc04278-1715359333876
Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za nezadovoljne s SDS je nejasen, meglen." #video

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zmagovalca Eme sta čisto posebna zaljubljenca!

9. 3. 2019; 11.00
Avtor: Andreja Comino, Zvezde
zala gasper 1

Zaljubljena Štajerca znata ostati zvesta sebi. foto: M24/Mediaspeed

Komaj devetnajstletna Zala Kralj in dve leti starejši Gašper Šantl sta presenetljiva zmagovalca letošnje Eme. Gledalce sta prepričala s svojo iskrenostjo, nevsiljivo samozavestjo in željo po sledenju svojemu srcu in sanjam.

Sta odličen ustvarjalni in ljubezenski tandem. Za začetek njune ljubezni je bil odločilen Gašperjev prijatelj Žiga Kranjc, ki je tudi režiser in producent videospotov. Nekega dne pred dvema letoma je na Instagramu našel osupljiv posnetek Zalinega petja in ga posredoval Gašperju, ki si je takoj želel spoznati pevko.

Multiinstrumentalist in pisec pesmi ter nežna in zadržana Zala sta se hitro ujela. »Čisto sem bil navdušen nad njenim izjemnim glasom. Ko pa sva se srečala še v živo, sva se na začetku razumljivo še malo tipala, a sva se hitro ujela. Občasno sva se družila in kmalu je to preraslo v ljubezen,« pripoveduje bolj zgovorni Gašper. Zgovorna je tudi Zala, vendar le ko gre za petje. »Vsa ta pozornost, ki sva je deležna po zmagi, me spravlja v nelagodje, saj zmage nisva pričakovala, niti si nisva pripravila 'zahvalnega' govora. Zato sem v zadregi, kadar moram govoriti pred ljudmi, nobenih težav pa nimam, kadar pojem,« je bila iskrena Zala, ki prisega na preprosta oblačila in skoraj sovraži ličila. »Sovražim ličenje,« pravi mlada pevka, ki študira knjižničarstvo v Ljubljani, vendar nad izbiro študija ni preveč navdušena in razmišlja, da bi se odločila za kakšno drugo smer.

S kolesom sledi svojemu srcu

Zanimivo življenjsko zgodbo pa ima tudi Gašper. »Pri devetnajstih letih sem odkolesaril od doma. Potepal sem se naokoli, spal pri prijateljih in nazadnje pristal v Pragi. To je bila poleg tega, da sem spoznal Zalo, najboljša odločitev v mojem življenju. V Pragi sem leto in pol delal za glasbeni studio. Snemal sem tudi projekt Damiana Marleyja, ki je pozneje dobil grammyja. Pri 21 letih človek še ne more uresničiti svojih sanj in prenehati živeti, zato sem si poiskal nove izzive. Spet sem sedel na kolo in se šel potepat po Evropi. Naredil sem skoraj šest tisoč kilometrov. Na tem potovanju sva z Zalo tudi naredila pesem Valovi. Zala ni šla kolesarit z mano, temveč sva pesem delala po internetu,« razlaga Gašper, njegova izvoljenka pa dodaja še, da rada kolesari, a največ petdeset kilometrov naenkrat. On pa jih je na dan naredil po dvesto. Zato tudi ni čudno, da sta v dobri kondiciji. Po Emi si bosta privoščila malo oddiha.

Zala in Gašper od lanskega aprila nastopata kot enakovredni dvojec, vsak prispeva svoje. foto: M24/Mediaspeed

Peš po Portugalski

»Čaka naju nekaj premora in potovanje. V kratkem se odpravljava hodit na Portugalsko. Deset dni bova hodila po sloviti romarski poti. Ko pa se vrneva, bova šla hodit še kam drugam,« sta redkobesedna zaljubljenca, ki zelo nerada razkrivata svoje načrte, saj se ves čas spreminjajo. Zelo hitro pa se bo tudi približal maj in odhod v Tel Aviv. »Zagotovo bo pred tem veliko cirkusa in prav naporno. Vendar pa, za koga pa ne bi bilo. A ker midva delava to, kar rada počneva, sva zvesta temu, greva naprej. Ni izziva, ki ga ne bi mogla premagati. Ne razmišljava za naprej, temveč živiva za trenutek,« skleneta novopečena zmagovalca.

prejšnji članek
Na dvoru vlada panika zaradi lažnih popadkov Meghan Markle
Svet slavnih
Na dvoru vlada panika zaradi lažnih popadkov Meghan Markle
naslednji članek
Darja spremenila scenarij šova Ljubezen po domače
Resničnostni šovi
Darja spremenila scenarij šova Ljubezen po domače
#nasazenazenska
nasazenazenska