901596_f168_dragonja_promet02t
Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še ne bo konec

870457_151-vatikan
Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v Vatikan

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nepričakovan preobrat! Razkrita skrivnost o filmu, ki je osvojil svet

14. 4. 2017; 06.01
Avtor: D. B.
julia roberts čedno

Za vlogo v filmu Čedno dekle je bila igralka Julia Roberts nominirana za oskarja. foto: Profimedia

Film Čedno dekle bi moral biti pravzaprav zelo temačen film z globokim sporočilom, ne pa romantična komedija, ki se je vsi spominjamo.

Snemanje romantične komedije Čedno dekle iz leta 1990 je stalo več kot 12 milijonov evrov, film pa je zaslužil skoraj pol milijona. Igralka Julia Roberts je za glavno vlogo v filmu prejela zlati globus in bila nominirana za oskarja. Igrala je lik hollywoodske prostitutke Vivian Ward, v katero se zaljubi bogat poslovnež Edward Lewis (igral ga je Richard Gere).

Film je navdušil občinstvo in kritike, zato je presenečenje, da usoda glavne igralke v scenariju ni bila niti blizu zgodbi, ki smo jo videli v filmu. Vivian bi namreč morala umreti zaradi prevelikega odmerka mamil.

Tudi naslov filma je bil prvotno zamišljen drugače: 3000. Takšen naslov bi simboliziral vsoto, ki jo je Robertsova vsak teden zaslužila kot prostitutka. "Želeli smo posneti film in, bodimo iskreni, nismo preveč verjeli v to, da bodo gledalci “padli” na zgodbo, v kateri prostitutka postane princesa. Lagal bi, če bi dejal, da danes nismo zadovoljni z končnim izidom," je izjavil filmski mogotec Jeffrey Katzenberg.

Režiser Garry Marshall si je zamislil kot poučen film z družbenokritičnim sporočilom, pri tem pa bi se oprla na položaj spolnih delavcev v Los Angelesu. Katzenberg, takratni vodilni v Studiu Walta Disneya, se s tem ni strinjal. Vztrajal je, da je film romantična komedija. Kar se je na koncu izkazalo za dobro idejo.

Preberite tudi: Julia Roberts noseča pri 48 letih? Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Maja Martina partnerju: Prosim reci, da ne rabim biti seksi
Resničnostni šovi
Maja Martina partnerju: Prosim reci, da ne rabim biti seksi
naslednji članek
Nesrečna Kate: Trudila se je na vso moč, on pa jo je sovražil!
Svet slavnih
Nesrečna Kate: Trudila se je na vso moč, on pa jo je sovražil!