Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

V času zloglasnega izolskega umora vsi gledali Gorskega zdravnika

22. 3. 2017; 09.00
Avtor: Brigita Potočki/Vklop
Hans Sigl_gorski zdravnik 2

Potem ko so Slovenke množično romale na Tirolsko, v Ellmau, kjer poteka snemanje priljubljene serije, je zdaj on priromal sem. foto: Mare Vavpotič/M24.si

Na POP TV-ju se je začela nova sezona Gorskega zdravnika. Zakaj ima ta več skupnega z Esmeraldo kot z dr. Hausom?

Gorski zdravnik, dr. Martin Gruber, ima vse tisto, česar dr. House nima. In vse tisto, kar ponujajo nekoč zelo popularni doktor romani. Je prijazen, ustrežljiv, vedno pripravljen nesebično pomagati, družinski človek, ki živi z materjo in bratom na kmetiji, večinoma samski in čeden.

Za razliko od dr. Housa, ki je ošaben, aroganten, težko shaja s komerkoli in, roko na srce, niti ni zelo privlačen. Še po nečem se razlikujeta. Dr. Gruber, kot se zdi, nikoli ne dokonča začetega dela. Medtem ko se dr. House v celoti posveča samo enemu bolniku, ki mora nujno biti zelo bolan, jih dr. Gruber pregleda najmanj pet in čisto vseeno mu je, ali gre za prehlad ali pa kaj resnejšega. Nič zato, če odide k naslednjemu pacientu, ki ga nujno potrebuje, čeprav še prvega ni do konca pozdravil. To je samo dokaz, da želi pomagati vsem, ne glede na status in spol. Dr. Gruber je, skratka, moški, ki bi ga vsaka mama privoščila, če že ne sebi, pa vsaj svoji hčeri.

Gledanost serije je bila najvišja ravno v času, ko se je obupani bolnik v Izoli odločil za skrajno dejanje – umor svojega zdravnika. foto: Pop TV

Rekordna gledanost sredi avgusta

Serijo Gorski zdravnik, ki je predelava istoimenske nadaljevanke iz leta 1992, si je sredi lanskega poletja, ko načeloma nihče ne gleda televizije, ogledala vsaka druga Slovenka in vsak tretji Slovenec, kar je svojevrsten rekord. Če se sprašujete, kdo pri zdravi pameti bi poleti zvečer sedel pred televizorjem samo zato, da bi bil v družbi izmišljenega zdravnika, ste torej v manjšini. Verjetno pa ste slišali, da gorski zdravnik marsikomu predstavlja upanje. V deželi, kjer je zdravstvo na psu, kjer so dolge čakalne vrste in kjer imaš srečo, če prideš na vrsto, preden te pobere, o čemer se je največ govorilo ravno avgusta lani, se je marsikomu utrnila ideja, da bi ga pregledal prav sočutni gorski zdravnik. Pa kaj potem, če je samo izmišljen lik na televiziji. In morda je naključje ali pa tudi ne, da je bila gledanost serije najvišja ravno v času, ko se je obupani bolnik v Izoli odločil za skrajno dejanje – umor svojega zdravnika.

Je prijazen, ustrežljiv, vedno pripravljen nesebično pomagati, družinski človek, ki živi z materjo in bratom na kmetiji, večinoma samski in čeden.

Dr. Gruber kot Esmeralda

Oboževani zdravnik, ki je sprožil tako evforijo pri slovenskih gledalkah, se je na Pop TV vrnil 20. marca, s prvim delom desete sezone. Pa ne samo to. Potem ko so Slovenke množično romale na Tirolsko, v Ellmau, kjer poteka snemanje priljubljene serije, je zdaj on priromal sem. Nekaj dni pred premiero nove sezone smo ga lahko namreč videli v živo. No, videli tistega, ki ga upodablja. Hans Sigl je 16. marca Ljubljano obiskal v spremstvu svoje žene Susanne in je bil oboževalkam, kot je obljubil v enem od intervjujev, na voljo za selfije in avtograme. Evforija je bila precej podobna tisti ob obisku Esmeralde oziroma mehiške igralke Leticie Calderon, ki je Slovenijo obiskala leta 1998 v spremstvu tedanjega moža. In morda je spet samo naključje, da je bil ta zobozdravnik.

Preberite tudi, zakaj je hči dr. Gruberja navdušila predstavnike močnejšega spola. Kliknite tukaj!

prejšnji članek
Iryna svojemu partnerju: Brcni me v rit!
Resničnostni šovi
Iryna svojemu partnerju: Brcni me v rit!
naslednji članek
Omar Naber skriva novo dekle?
Svet slavnih
Omar Naber skriva novo dekle?