Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Nana Zeneli brez milosti napadla prevarante

20. 3. 2017; 09.00
Avtor: V. M.
nana zeneli

foto: Osebni arhiv

''Na svetu ni velikih skrivnosti, so pa veliki bleferji,'' je prepričana pisateljica Nana Zeneli, ki je v teh dneh zopet stopila na tla ljube Slovenije. Tokrat z namenom, da razkrije šokantne prevare, ki so na rob potisnile številna naivna srca.

Pred tremi leti je družina Nane Zeneli sprejela pogumno odločitev, zaprli so vrata domačega ognjišča, svoje življenje spakirali v kovčke in se podali izven meja Slovenije. V Švico, kjer so počasi, a vztrajno sestavljali mozaik novega začetka. In kakšni so občutki, ko se danes ozre na prehojeno pot? ''Kljub temu, da smo se v Švici prilagodili novemu načinu življenja, ni naša domovina. Ker pa nam daje možnost do dela in poštenega plačila, jo spoštujemo. Zaradi naše prilagojenosti, pa smo na srečo stkali tudi trdna prijateljstva,'' nam zaupa Nana.

Pa je v 'obljubljeni deželi' lažje uresničevati sanje, kot v deželi podalpski? ''Kakorkoli je težko priznati, moram reči, da so tu večje možnosti za uresničitev svojih ciljev. Edina ovira za pridnega človeka je jezik. Ko pa ga obvladaš, so ti odprta številna vrata.''



Hčerka Linda že prejema plačo …
Življenje v Švici pa je zelo naklonjeno tudi mladini. Nanina 17-letna hčerka Linda namreč že niza prve korake v svet odraslosti, seznanja se namreč s službo, ki jo bo opravljala po končanem šolanju. ''Linda je brez velikih težav dobila plačano pripravništvo kot zobozdravstveni tehnik in počuti se zelo dobro. Tu je tako, da dijaki delajo tekom celotne srednje šole. Štiri dni opravljajo delovno prakso, en dan pa je namenjen teoriji, torej pouku. Sistem, vreden zlata,'' je navdušena Nana, zlasti, ker ima mladina po končanem šolanju za seboj veliko praktičnega znanja. ''Seveda pa vsak mesec dijaki prejmejo tudi svojo plačo.''



Nana obiskala Slovenijo s posebnim namenom
Nana je v teh dneh zopet obiskala Slovenijo. Pove nam, da je prišla sama, hkrati namreč pridejo zelo težko. In medtem, ko je lahko po dolgem času spet videla znane obraze, se je mudila tudi tam, kamor jo vedno znova vleče njena nemirna kri. Nana je namreč s peresom ponovno drsela po papirju, tokrat namerava Slovencem odpreti oči, zlasti tistim, ki svoje upanje in srečo polagajo v roke vedeževalcev. ''Med obiskom so mi natisnili šesto knjigo z naslovom Dr. vedeževanja. Na podlagi ljubezenske zgodbe sem se kritično dotaknila vseh vej šarlatanstva. Brez milosti sem odkrito napadla jasnovidnost kot prevaro duha. Prepričana sem, da bo branje marsikomu odprlo oči. Jasnovidci pa se bodo morali vprašati ali je njihovo početje moralno in etično. Mislim, da gre za dokaj šokantno temo. Vse kar je v knjigi povedano, pa je resnica,'' pove pisateljica in ob tem pojasni še, da je zaradi kratkega roka knjigo izdala v skrajšani obliki, brez lektoriranja.

Brez milosti je odkrito napadla jasnovidnost kot prevaro duha

Brez milosti je odkrito napadla jasnovidnost kot prevaro duha foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
"To ni pravično, ven bi morala iti Iryna!"
Svet slavnih
"To ni pravično, ven bi morala iti Iryna!"
naslednji članek
Podojila ga je kar v javnosti
Svet slavnih
Podojila ga je kar v javnosti