mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Natka Geržina: Kaj se skriva za bliščem rajskih fotografij?

16. 3. 2017; 05.00
Avtor: V. M.
natka filipini4

Natka Geržina rada potuje. foto: Osebni arhiv

Družina Natke Geržina ni srečna in nasmejana le na čudovitih fotografijah, ki jih vsako leto vtisnejo v čas med odkrivanjem rajskih kotičkov sveta. Recept za njihovo povezanost je preprost, stremijo k vrednotam, ki jih notranje bogatijo in negujejo čas, ki danes vse prehitro poganja svoje kazalce.

Plesna pedagoginja in koreografinja Natka Geržina se prav dobro zaveda, kako pomembno je kvalitetno preživljanje časa s svojo družino. Pa ne glede na to ali se družijo na domačem kavču, med razposajeno igro pod milim nebom ali med potepanjem po oddaljenih deželah sveta.


A ker je lahko današnji življenjski tempo do družinskega življenja zelo neprizanesljiv, Natki misli kradoma uhajajo tja, kjer se ima z možem in sinovoma, Nikom in Luko, najlepše. ''Vsako leto se februarja odpravimo nekam daleč. Ta potovanja nam zelo veliko pomenijo, to je čas, ki ga 100-odstotno namenimo drug drugemu. Čas brez vsakodnevnih ritualov in opravil, brez vplivov, ki bi nas pregnali izven družinskega kroga. Skupaj doživimo veliko novega, spoznavamo tako nove dežele, kot tudi drug drugega.''


Tako je Natka vedno na preži za ugodno ponudbo, ki jih popelje na drug konec sveta, kjer pa ne odkrivajo le rajskih kotičkov, temveč spoznavajo življenje, ki se skriva za slikovitimi podobami turističnih razglednic. ''Odpravimo se tudi izven rajskih kotičkov, le nekaj korakov stran se običajno odstira pogled na revščino in utrip prebivalcev, ki je tako drugačen od vsega kar je vajeno naše oko. Tam se otroka družita z ostalimi otroci in spoznavata, da za srečo niso potrebne le materialne dobrine. Na obrazih teh otrok se riše nasmeh, pa čeprav se ne vozijo z bleščečim kolesom. Srečo najdejo v preprostih stvareh,'' pove Natka.


In kam so se odpravili letošnje leto? ''Letos smo odpotovali na Filipine. Naravnost uživam v dolgih letih z letalom. Tam smo si ogledali štiri otoke – pobližje smo spoznali otoka Boracay in Panglao, ostala dva smo obšli. Boracay mi je bil noro všeč, prav zaljubila sem se v ta košček raja. Sprva sem bila nekoliko skeptična, saj sem menila, da gre za zelo turističen otrok. A smo kmalu odkrili, da lahko zlahka pobegnemo turističnim predelom in najdemo svoj prostor pod soncem na bolj odmaknjenih predelih. Mnogo bliže nam je namreč utrip narave,'' nam je v klepetu pojasnila Natka in navdušeno nadaljevala, kako odlična energija prevladuje na otoku. ''Vse mi je bilo tako všeč, morje, plaže! Odpravili smo se tudi na najvišjo točko, kjer se nam je pred očmi razprostrl pogled na lepoto celotnega otoka. Res izjemno doživetje,'' še pove in prav dobro vem, da je z mislimi že nekje daleč proč, z mivko pod nogami in nebom posejanim z zvezdami.

Vas zanima, kaj je o Isaacu Palmi povedala njegova žena? Kliknite tukaj!

Letos so obiskali Filipine.

Letos so obiskali Filipine. foto: Osebni arhiv

Radi odkrivajo utrip mesta in ljudi.

Radi odkrivajo utrip mesta in ljudi. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Dekleta so se za kmete razgalila
Resničnostni šovi
Dekleta so se za kmete razgalila
naslednji članek
Največji strah Emme Watson. Bodo razkrili njene gole fotografije?
Svet slavnih
Največji strah Emme Watson. Bodo razkrili njene gole fotografije?