mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Usodno: Ko je Kate oblekla to obleko, so se začele težave

20. 2. 2017; 07.44
Avtor: D. B.
kate william middleton

foto: Profimedia

Ko je leta 2010 Catherine Middleton najavila zaroko s princem Williamom v modri obleki takrat neznane blagovne znamke Issa, je oblikovalka Daniella Helayel čez noč postala najbolj iskana oseba v Londonu.

Obleka je bila razprodana v petih minutah, nova naročila pa so prihajala z vseh strani. Elegantni model, ki je primeren za vse priložnosti, od službe do svečane večerje, se je prodajal v 43 državah. A le tri leta kasneje je Daniella Helayel in njena blagovna znamka Issa izginila s tržišča.

Daniella je pred kratkim razkrila, kako jo je tako imenovani »Kate učinek« le za zelo kratek čas izstrelil med zvezde, potem pa se je potopila. 

"Ironično – ko je Kate oblekla obleko, so se začele težave. Naša prodaja se je dvakrat povečala, a nisem imela dovolj denarja, da bi financirala proizvodnjo na tako visokem nivoju. Banka je zavrnila kredit, tovarna pa je zahtevala, da plačam račun. Potrebovala sem investitorja," je povedala Daniella.

foto: Profimedia

Njena prijateljica Camilla Al-Fayed je odkupila 51-odstotni delež v podjetju in na začetku je bilo, pravi Daniella, vse dobro. Camilla je postala direktorica, Daniella pa kreativna direktorica. Vendar je Daniella leta 2013 izstopila iz podjetja in modna znamka Issa je propadla.

"Odšla sem, saj nisem mogla več prenašati stresa, moji lasje so posiveli in začeli izpadati. Srce se mi je trgalo, ko sem morala gledati, kako izginja tisto, kar sem zgradila v preteklih desetih letih. Dve leti nisem ničesar oblikovala, a sem vedno verjela, da tisto, kar ne ubija, krepi. Veliko sem se ukvarjala z jogo in potovala po svetu," je dejala Daniella Helayel, ki se vrača v svet mode z novo znamko Dhela.

Oblikovala je kolekcije za pomlad/poletje in jesen/zima z od 80 do 100 različnimi modeli. Vprašanje je, ali bo še kdaj prekosila slavno obleko "Kate", piše Zadovoljna.hr. 

prejšnji članek
Ročne spretnosti Domna Valiča
Svet slavnih
Ročne spretnosti Domna Valiča
naslednji članek
Oče Madonninih posvojenih dvojčic v šoku: Ne bosta se vrnili
Svet slavnih
Oče Madonninih posvojenih dvojčic v šoku: Ne bosta se vrnili