900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Peter Poles odkrito o Vidu Valiču, novi oddaji in voditeljici s POP TV

19. 2. 2017; 08.00
Avtor: K.A.
Peter Poles

Peter Poles foto: POP TV

Spomladi na POP TV prihaja nova zabavna oddaja Zvezde plešejo, ki jo bosta vodila Tara Zupančič in Peter Poles. Voditelja se že pripravljata na nov izziv, Peter pa nam je zaupal kako je delati s Taro, zakaj pogreša Vida Valiča in kaj lahko pričakujemo v prvi oddaji.

Peter kako je po dolgem času na odru stati z voditeljico, potem ko smo vas bili v zadnjem času vajeni v bolj moški družbi?

Pravzaprav sem svojo kariero začel z žensko voditeljico, tako da mi je to povsem običajno ta moško-ženski voditeljski par in se že veselim delati s Taro. Zdi se mi, da se bova s Taro lahko dobro ujela, sicer bova imela v oddaji dokaj ločene vloge, a se veselim te nadgradnje, ki jo oddaji lahko prinese ta moško-ženski odnos. 

Kako bo vaša nova voditeljska vloga vplivala na oddajo Dan najlepših sanj? Se po koncu snemanja vračate k njej? 

Mi še naprej zbiramo želje, ekipa še naprej dela in pripravlja stvari, gre za zelo kompleksno oddajo, ki zahteva veliko časa, da se lahko vse organizira in da stvari potem dobro tečejo.

Če bi oddaji med seboj primerjali. Kje bi rekli, da ste bolj doma?

Težko bi se odločil, saj tudi pri oddaji Zvezde plešejo pričakujem, da bo veliko čustev. Lahko rečem, da gre za trdo delo, saj je potrebno v enem tednu natrenirat nov ples in tukaj gre za intenzivne treninge in čustva, ki se ob tem sprožajo. Pritiski so veliki, seveda ne nujno samo negativni, upajmo, da ne pride tudi do kakšne poškodbe, zato mislim, da bodo morali biti tekmovalci zelo močni, da bodo prenesli vse napore. 

Resnično je težko primerjati oddaji, tudi pri Dnevu najlepših sanj gre za eno takšno zanimivo realnost, ko ljudi povsem prestavimo iz enega sistema v drugega in jih postavimo v situacije, ki jih sicer niso vajeni in v tej točki sta si oddaji precej podobni. 

Tara in Peter sta že do kolen v pripravah na novo oddajo. foto: POP TV

Pri Mariu ste se odlično odrezali na plesnem parketu. Ali lahko pričakujemo, da boste tudi v novi oddaji kdaj zaplesali s Taro?

Lahko se zgodi, da bova imela že v prvi oddaji kakšen plesni prihod, vse je še odprto. Zelo rad pa ustvarjam oddaje tako, da vsebina narekuje obliko, se pravi, ko bo pravi čas, takrat se bo kaj takega tudi zgodilo. Ko bo prišel pravi trenutek, naju boste videli tudi plesati. Všeč mi je, če se oddaja ne osredotoča samo na voditelja, dolgo sem delal oddajo z Vidom Valičem, kjer je bila oddaja zelo osredotočena na naju in to čez čas lahko postane zelo utrujajoče. 

Sami ste že zelo izkušen voditelj in zelo domači v razvedrilnih oddajah. Vas je Tara morda povprašala za kakšen nasvet?

Zelo odkrito se o vsem pogovarjamo, o tem kaj lahko pričakujemo. Tara že zelo dobro analizira tekmovalce, da bo pripravljena na hitre reakcije. V oddaji potem takšne hitre reakcije delujejo zelo spontano in lahkotno, a je potrebno imeti ogromno enega znanja o posameznem tekmovalcu, da to potem v oddaji lahko gladko izpelješ.

Zdaj se po določenem času razhajajo vaše poti z Vidom Valičem. Se morda kaj pogrešata? 

Z Vidom je bilo vedno zabavno delati, že sam nastanek oddaje je vedno prinašal obilico zabave. Zelo sva si podobna in v določenih stvareh tudi izjemno različna, zato so tudi šale nastajale v neverjetno zabavnem vzdušju. Včasih se vidiva na hodnikih POP TV in se takrat malo pošaliva in izživiva tisto, kar sicer pogrešava, a greva naprej vsak svojemu izzivu naproti. Če se bova še kdaj srečala na odru, bo potem takrat še toliko bolj zabavno.

foto: pop tv

Je morda še kakšen drug televizijski format, v katerem bi se želeli preizkusiti? 

Priznam, da v tem trenutku o tem niti ne razmišlja, ker tudi o oddaji Zvezde plešejo nisem nikoli razmišljal. Ta moja voditeljska pot me pelje tako, kot me mora peljati. So mi bili pa vmes všeč televizijski kvizi, tam se videl samega sebe, a mogoče tudi za kaj takšnega še pride čas. Se mi zdi, da se tudi kot voditelj nekako vse bolj lupim, kot nekakšna čebula ali pa jo jaz zdaj dodatno plastim. Vsaka oddaja ti nekaj da in na tebi pusti določene sledi. Ko sem recimo začel voditi oddajo Dan najlepših sanj, so mi vsi govorili, da to pa nisem jaz, a dejansko sem vse to jaz. Ljudje so me bili ves čas vajeni videvati v teh bolj komičnih vlogah, tam pa sem dodal še malo čustvene note in zdi se mi, da se dobro razvijam v tem voditeljskem smislu in da me pot pelje tako, kot me mora. 

Že nekaj časa imate v ljubljanski Rožni dolini tudi gostinski lokal. Kako vam uspe uskladiti voditeljsko kariero z gostinsko? 

V gostinstvu sem v resnici premalo aktiven. Ravno toliko sem vstopil v vse to, da lahko vidim kako veliko zahteva takšen posel. Imam odlična partnerja, ki sta prevzela ta posel in ki sta to vlogo prevzela že vse od začetka. Sam sem tukaj bolj v vlogi "tiskovnega predstavnika", ki pomaga kolikor seveda lahko. Če bi se želel gostinstvu bolj posvetiti pa priznam, da bi se težko, ker nimam niti časa, na drugi strani pa niti znanja, da bi lahko kaj takega sam delal.

prejšnji članek
FOTO: Na plaži zasačena v mini bikiniju
Svet slavnih
FOTO: Na plaži zasačena v mini bikiniju
naslednji članek
Samo čisti zobje so zdravi
Zdravje
Samo čisti zobje so zdravi