Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

"Vsakič, ko sem obiskal hčer, mi je bilo zelo težko"

17. 1. 2017; 10.10
Avtor: D. B.
boris devetak

Boris Devetak trenutno igra v gledališli komediji Buh pomagej, ki bo v četrtek ob 20. uri uprizorjena tudi v SiTi teatru BTC. foto: Boštjan Majcen

Znan slovenski humorist odkrito o svojem delu, kazanju jezikov, potrpežljivosti in družini.

Tržaški humorist Boris Devetak, idejni oče priljubljene televizijske oddaje TV Poper, ki je satirično razgaljala Slovenijo in zamejstvo, je že več let zaposlen na deželnem sedežu Rai v Trstu. Z delom na radiu je, pravi, več kot zadovoljen. »Že 35 let se ukvarjam s tem medijem. Zašel sem tudi na televizijo, a sem se zelo, zelo zadovoljen vrnil na radio, povem po pravici,« pravi Devetak in pojasnjuje, da za delo na televiziji nima dovolj potrpljenja.

»Televizija človeka, kot sem jaz, ki je nestrpen in ki bi rad takoj nekaj naredil, počasi izrabi: 'Pojdi na masko in počakaj, da dobiš mikrofon, nato počakaj, da naravnajo luči in počakaj tretje in četrto'. In vse to za 3 minutne pred kamero,« razlaga in dodaja, da se na radiu vse hitreje dogaja.

»Poleg tega lahko na radiu sogovorniku, ki je na telefonski liniji, pokažeš tudi jezik (smeh). Tega na televiziji ne moreš narediti. Radio ima neko svojo intimo, ki sem jo jaz popolnoma izgubil s tem, ko sem šel na televizijo,« pove.

Otroka izbrala drugačno poklicno pot

Sicer Devetak, ki v smehu napoveduje, da bo njegova naslednja sprememba v poklicni karieri le še upokojitev, trenutno živi v Nabrežini blizu Trsta. Njegova otroka, sin in hči, pa sta se odločila za povsem drugačno poklicno pot kot njun oče.

»Prva dela tisto, kar sem jaz sprejemal z veliko težavo. Dela namreč v domu ostarelih, je animatorka in se zelo dobro znajde. Vsakič, ko sem jo šel obiskat, mi je bilo zelo težko, povem po pravici, ona pa to dela, kot da bi bilo povsem naravno. Sin, ki je mlajši, pa je dober v risanju. Jaz o risanju nimam pojama, tudi moja žena ne (smeh),« je še odkrit tržaški humorist.



prejšnji članek
Hujšanje: Zakaj je neuspešno?
Zdravje
Hujšanje: Zakaj je neuspešno?
naslednji članek
FOTO: Helena po mestu s sendvičem in brez ličil
Svet slavnih
FOTO: Helena po mestu s sendvičem in brez ličil
#obraziavenija
obraziavenija