1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ani Dolinar Horvat se je življenje obrnilo na glavo

7. 12. 2016; 08.15
Avtor: Andreja Comino/Zvezde
ana dolinar horvat

Deklici sta zelo radovedni in razposajeni. foto: Arhiv revije Zvezde

Igralka MGL-ja in junakinja Ene žlahtne štorije ne skriva sreče, odkar je iz Afrike posvojila prikupno deklico Nano Amo.

»Življenje se nam je obrnilo na glavo, vendar v pozitivnem smislu,« pravi. Malo manj kot dve leti mlajšo sestrico je lepo sprejela njena petletna hči Ronja. Zdaj se skupaj z Aninim možem, režiserjem Sebastijanom Horvatom, veselijo prihajajočih praznikov.

»December je čaroben mesec. V njem se zvrstijo dobri možje, ki se jih še posebno razveselijo otroci. Ko sem bila še majhna, je bil Miklavž zelo skromen decembrski mož. Kljub temu da sem ga nestrpno čakala, je vedno prinesel le kakšno malenkost: rožiče, pomaranče, kakšno sladkarijo … Podobno je tudi zdaj, ko sta moji punci majhni. Seveda še obe verjameta v pravljice, Miklavža, Božička in Dedka Mraza,« pravi Ana in dodaja, da je bil Miklavž tudi letos skromen, bolj se bo izkazal Božiček. Skupaj mu bodo napisale pismo in ga pospravile na posebno mesto, da ga bo našel in izpolnil želje deklic. »Nikoli ne ubiramo lažje poti in iz reklam izrezujemo fotografije igrač, vedno se potrudimo in pišemo, kot se spodobi,« razlaga igralka, ki ima rada praznike.

Skupaj za praznike

Najbolj je vesela, kadar je lahko prosta, da nima predstav in lahko preživlja čas z družino. »Sem zelo družabna, rada kuham in domov vabim prijatelje na večerjo in druženje. Decembra zelo uživam, ko pripravim kar nekaj družabnih srečanj, vedno pa pripravim tudi prednovoletno zabavo za otroke. Takrat svoje prijatelje iz vrtca povabita Ronja in Nana. Pri nas je bilo tudi že več kot deset otrok,« razlaga in dodaja, da hčerkama vedno pripravi tudi zabavo za rojstni dan.

Podoba srečne družine: Ana Dolinar Horvat, njen mož Sebastijan Horvat ter njuni hčerki Ronja in Nana Ama. foto: Vito Tofaj

Ana pa uživa tudi na tradicionalni božični večerji, na kateri se zbere vsa družina. Dogovorjeni so, da so eno leto pri njeni mami, igralki Bernardi Oman, drugo pri teti Ireni v Kranju, Bernardini sestri … »Vsak enkrat pride na vrsto za kuhanje. Veliko mi pomeni, da ne glede na to, da sta starša ločena, praznike vedno preživljamo vsi skupaj. Letos mi ne bo treba kuhati. Že zdaj pa se veselim, da bom božično večerjo enkrat pripravila pri nas doma, četudi imamo malo manjše stanovanje in ni toliko prostora,« pripoveduje igralka, ki je pred kratkim končala porodniški dopust, odločila pa se je tudi za precejšnjo spremembo pričeske. Običajno se to zgodi, ko se ženski kaj spremeni v življenju.

Spoštovati je morala prepovedi

»Pri meni ni šlo za nič takšnega, bolj za trenutni navdih. Kar nekaj časa se nisem smela postriči zaradi snemanja. Ves čas sem imela kakšne prepovedi. Ko pa se je prepoved sprostila, sem prejšnji teden odhitela k frizerju. Zdaj pa me čaka še barvanje,« je razkrila, kako si še želi spremeniti pričesko. Do takrat pa bo uživala v svojem življenju. Porodniškega dopusta je konec, vrnila se je v gledališče, kjer za zdaj še ni preveč obremenjena. Prosti čas preživlja s hčerkama, ki sicer obiskujeta vrtec in sta celo v isti skupini. »Vesela sem, da ga zelo radi obiskujeta. Dekleti se večino časa dobro razumeta, med njima vlada prava sestrska ljubezen, vsake toliko pa se seveda tudi pošteno spreta, da ne bi bilo preveč kičasto,« je iskrena igralka, ki bi lahko zaradi posebnega delovnika hčerki dala v popoldanski vrtec, a obiskujeta klasičnega. Deklici si delita eno sobo, ki pa jima pravzaprav služi za igralnico, saj še vedno z veseljem spita v veliki zakonski postelji njunih staršev. »Tako nam je lepo. Tudi za prihajajoče praznike si ne želimo nič posebnega. Preživeli jih bomo doma, na počitnice pa bomo šli šele po koncu gledališke sezone. Takšen je pač naš poklic in sprejela sem vse dobro, pa tudi manj lepo,« je sklenila.



prejšnji članek
Trik, ki takoj očisti zaledenela avtomobilska stekla
Zdravje
Trik, ki takoj očisti zaledenela avtomobilska stekla
naslednji članek
Saša Lendero o občutkih slovesa
Svet slavnih
Saša Lendero o občutkih slovesa