nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znana igralka preživela pravi pekel

21. 11. 2016; 09.11
Avtor: A.K.
Ashley Judd

foto: Profimedia

Ameriška igralka ima pravzaprav temačno preteklost, ki jo je mnoga leta skrivala.

Ashley Judd je nedavno celemu svetu priznala svojo tragično zgodbo in pokazala, da se še vedno spopada s svojo preteklostjo. Lepa igralka je letos z nasmehom postala ambasadorka Združenih narodov, a za lepim obrazom in uspešno kariero se skriva zgodba osebe, ki je pravzaprav preživela pravi pekel. Leta 2011 je objavila knjigo, ki govori o njenem življenju, imenuje pa se All that is bitter and sweet. V njej je razkrila, da je bila večkrat žrtev spolnega nasilja. Zlorabljal jo je starejši moški, ko je bila še otrok, posiljena je bila kot najstnica, hkrati pa je bila žrtev spolnega nasilja s strani člana družine, katerega ime se je spomnila šele po intenzivni psihoterapiji.



Njena starša sta se ločila, ko je imela le 4 leta, pri 7. letih pa je že trpela za depresijo. Postala je žrtev zlorabe, ko pa je to povedala svojim bližnjim, ji nihče ni verjel. Od majhnega je bila izpostavljena seksualnim dogodivščinam njene matere Naomi, prav tako fizičnim obračunom matere s številnimi moškimi. Naomi je imela pištolo, s katero se je Ashley kot otrok mnogokrat igrala rusko ruleto. Do svojega 18. leta je zamenjala več kot 13 šol, počutila pa se je neželeno in neljubljeno.

foto: Profimedia

V srednji šoli je zmagala na manekenskem natečaju in osvojila dvomesečno pogodbo za delo na Japonskem. Upala je, da jo bo ta priložnost rešila bede in ji omogočila nov začetek. Medtem je že dobivala neprimerne ponudbe mnogih managerjev in tudi nekaterih manekenov, ki so jo želeli izkoristiti. Kljub svoji preteklosti se je odločila iti dalje, njena prioriteta je bila predvsem izobrazba. Diplomirala je v Kentuckyju in se preselila v Hollywood, kjer je zgradila svojo kariero. Svoje rane je leta skrivala pred javnostjo, dokler je ni nekdanji mož Dario Franchitti nagovoril, naj razkrije svojo preteklost, saj se bo na ta način rešila bolečine, ki jo s seboj nosi že od otroštva. V knjigi je igralka zapisala, da jo je sestra Wynonna motivirala, da se je prijavila na rehabilitacijo zaradi prenajedanja, tam pa se je soočila s svojimi bolečimi spomini. 


»Preživela sem spolno zlorabljanje, posilstvo in incest. Blagoslovljena sem, ker so mi leta 2006 osebe, ki so preživele enako, pomagale, da si opomorem. Leto 1984 je bilo grozno. Ena odrasla oseba me je dvakrat posilila, druga me je neprestano zlorabljala, medtem ko je tretja oseba opazovala. Zdaj vem, da je bilo to za to, ker je potreboval pričo, ki bi izpodbijala mojo izjavo, v primeru, da bi vse skupaj prijavila,« je zapisala na družbenem omrežju.

Ashley trdi, da še vedno trpi za depresijo in dodaja, da si je pomoč poiskala v rehabilitacijskem centru v Texasu. Terapije so ji pomagale, da je našla potlačene občutke zaradi incesta v otroštvu, čeprav nikoli ni razkrila, kateri član njene družine je bil tisti, ki jo je zlorabljal.

prejšnji članek
Skočir, Meglič in Umek: "Za mlade nas ne skrbi"
Svet slavnih
Skočir, Meglič in Umek: "Za mlade nas ne skrbi"
naslednji članek
Zaradi strastnega poljuba z bivšo ob zakon?
Svet slavnih
Zaradi strastnega poljuba z bivšo ob zakon?