Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tanja Žagar: "Zahtevam stranišče, ki je samo moje"

28. 10. 2016; 08.21
Avtor: D. B.
tanja žagar veseljak

foto: M24

Priljubljena pevka Tanja Žagar, ki praznuje 20-letnico svoje glasbene kariere, o svoji zahtevi po lastnem wc-ju, rezanju obleke pred občinstvom, spreminjanju njenih izjav in zasebnem življenju.

Je dosežek 20 let vztrajati in biti uspešen na slovenski glasbeni sceni?
Mislim, da je dosežek vse, kar človeku uspe s trudom, delom, vztrajnostjo in znanjem, zato je dosežek tudi moje dvajsetletno delo na področju slovenske zabavne glasbe. Sploh zato, ker sem morala skozi vsa ta leta premagat tudi marsikatero oviro in težavo in pri tem nisem obupala. A še večji dosežek kot to, da že dvajset let nepretrgoma delam, je zame to, da sem tudi po vseh teh letih še vedno motivirana in z veseljem počnem vse kar moje delo od mene zahteva.

Ste na kaj v tej svoji 20-letni karieri še posebej ponosni?
Ponosna sem na več stvari, še posebej pa na svojo glasbeno ekipo, s katero sodelujem že vseh dvajset let. Govorim o Mikiju Šarcu in njegovi založbi Gong Records. Zavedam se tega, da kljub moji volji do dela brez takšne podpore nikakor ne bi mogla delati tako uspešno. Pri mojem delu je v ozadju še ogromno stvari, ki jih jaz ne morem niti ne znam narediti, tako pa se lahko zanesem na svoje sodelavce, ki mi pomagajo in jim lahko zaupam.

Zelo ponosna pa sem tudi na obdobje, ki sem ga preživela v skupini Foxy teens, kjer sem začela svojo pevsko pot, saj je bilo prav naših prvih devet let še kako pomembnih za to, da sem se pozneje odločila nadaljevati kot solistka.

Pogosto imajo glasbeniki številne zvezdniške zahteve, kakšne pa so vaše
in brez česa na primer v zaodrju ali na potovanjih ne zdržite?
Mislim, da z določenimi zahtevami ni prav nič narobe, saj le tako lahko najboljše opravim svoje delo. Narobe bi bilo, če bi imela nemogoče zahteve. Sama želim, da je v moji garderobi vedno toplo, da so v njej ogledalo, voda, miza in stol, želim pa imeti zagotovljen tudi 'wc', ki je v tistem večeru, ko nastopam samo moj. Vsak organizator, ki svoje delo opravlja resno in profesionalno moje "zahteve" razume in poskrbi za to, da je to urejeno.

Kmalu boste spet nastopili v Hali Tivoli. Vam je kaj ostalo posebej v spominu z lanskoletnega koncerta? 
Ko mi je lani Matevž Ogorelec, ki mi je šival obleke za koncert v Hali Tivoli na generalko prinesel obleke, sva ugotovila, da sva se nekaj narobe razumela. Za drugi izhod sem namreč želela kratko kreacijo, bila pa je dolga. Zelo lepa sicer, ampak dolga. Pa sva v trenutku našla rešitev. Predlagala sem mu, naj pri uvodu pesmi pride na oder, prinese s seboj škarje in obleko skrajša kar pred očmi gledalcev. Bil je takoj za akcijo in tako mi je na koncertu brez vaje v nekaj sekundah skrajšal obleko. Ljudje so bili navdušeni, saj mu je odlično uspelo in izpadlo je, kot bi prav to "točko" večkrat vadila. (smeh) Poleg tega se mi je lani zgodilo tudi to, da je vizažistka tekla za mano iz garderobe in vpila: "Tanja, Tanja, dva različna čevlja imaš obuta"! (smeh

Tanja Žagar se je v ponedeljek o svoji glasbeni karieri pogovarjala z radijskim voditeljem Klemnom Bunderlo na Radiu Veseljak. foto: M24

Ali po svojih koncertih zavijete tudi na kakšno zabavo?
Ker je nastopov, koncertov, intervjujev, raznoraznih snemanj, slikanj, sestankov in vseh ostalih obveznosti veliko, moram predvsem skrbeti za to, da pazim na svoje glasilke, ki so zelo obremenjene. To pa pomeni, da se ne zadržujem v prostorih z glasno glasbo, kjer bi se morala ob pogovoru naprezat oziroma, da se po nastopih čim manj pogovarjam. Če bi se takrat hodila ven zabavat, bi bilo to od mene povsem neodgovorno. Poleg tega se večina nastopov konča pozno ponoči, kar pomeni, da domov ne prihajam pred četrto ali peto uro zjutraj. In glede na to, da me zaradi mojega razgibanega dela ni veliko doma se v trenutkih ko sem, pravzaprav zelo "zabavam". (smeh
Zelo rada pa hodim v kino, kjer si ogledam skoraj vse filme in na dolge sprehode. 

Ali lahko na našem tržišču dovolj zaslužiš z glasbo, da živiš neko dostojno življenje?  
Jaz sem se odločila, da bom po poklicu profesorica glasbe, zato že trinajsto leto poučujem v Glasbeni šoli Logatec. Pri pevski poti je pač tako, da človek nikoli ne ve, kaj bo jutri. Vedno pa sem si želela svojo pevsko kariero graditi sproščeno in neobremenjeno. Če bi bila odvisna zgolj in samo od prepevanja, pa bi ta sproščenost najbrž dokaj hitro izpuhtela. 

Ali človeku poleg tako pestrega poslovnega življenja ostane kaj prostora za zasebnost. Ali človek sploh lahko ima tudi kaj zasebnega življenja?


Seveda ga ima lahko. Zakaj? Ker ga želi in si ga naredi (smeh). 

Kako kot medijsko izjemno izpostavljena oseba sploh kaj skrijete pred očmi javnosti?
Česar ne želim deliti z mediji, tega pač ne delim. Pišete, mislite, domnevate pa lahko vedno karkoli. Celo moje izjave si nekateri "novinarji" drznejo spreminjati po svoje, kar se mi je pred kratkim spet zgodilo. A kaj naj zdaj?! Če bila zato pod pritiskom, v stresu ali depresiji, potem se s tem delom zagotovo ne bi ukvarjala dvajset let tako optimistično, kot se. Znam sprejemati tudi negativne strani medijskega sveta, kar pomeni, da sem rojena za to, kar počnem, in da lahko suvereno zakorakam v svojih naslednjih dvajset glasbenih let! (smeh

Kaj sporočate tistim, ki jih zanima predvsem, s kom si deli posteljo Tanja Žagar?
Moja postelja jim sporoča, kar se je odločila - da bo kar zase obdržala, s kom si me je in bo delila! (smeh)

foto: M24

prejšnji članek
Mama o Vidu in Domnu Valiču brez dlake na jeziku
Resničnostni šovi
Mama o Vidu in Domnu Valiču brez dlake na jeziku
naslednji članek
Neverjetna maska za zaposlene ženske
Moda&Lepota
Neverjetna maska za zaposlene ženske