favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Znanemu igralcu tragedije sledijo druga za drugo

26. 10. 2016; 03.46
Avtor: A.K.
keanu reeves

foto: Profimedia

»Najprej sem izgubil otroka, potem še svojo ljubljeno.«

Keanu Reeves je postal svetovno znan leta 1999, ko je igral v filmu Matrix, z njegovo vlogo pa je postal celo oskarjevec. Čeprav je imel veliko sreče v karieri, pa njegovo zasebno življenje trpi že leta in leta. 52-letnik zdaj pravi, da so mu tragedije v življenju storile velikansko uslugo, saj je tako postal boljša oseba. Čeprav sreča ni na njegovi strani, se Keanu ne preda.

»Sem eden redkih hollywoodskih zvezdnikov, ki ne živim v vili, nimam varnostnikov in ne nosim dragih oblačil. Imam preko 100 milijonov dolarjev, vozim pa se s podzemno železnico in v tem uživam. Gotovo se vsi lahko strinjamo, da lahko močna oseba preživi najhujše tragedije in še vedno uživa v majhnih stvareh. Ne glede na to, kaj nas muči trenutno, vse bomo preživeli,« pravi igralec.


Ko je imel tri leta, je njegov oče zapustil družino, zato je s sestrami odraščal pri babici in dedku, saj bila njegova mama preveč zaposlena s štirimi porokami in ločitvami, ki so sledile. Keanu je zaradi tega hodil kar na štiri različne srednje šole. Bil je nemiren najstnik, zato so ga tudi vrgli iz šole, trpel je za disleksijo in nikoli ni naredil mature.

Bil je tudi velik oboževalec hokeja, v katerem je bil zelo uspešen. Sanjaril je o nastopu na Olimpijskih igrah, a je zaradi poškodbe moral zapustiti športno kariero in se posvetil igralstvu. Začel je igrati v gledališčih in televizijskih reklamah, nato je dobil vlogo v najstniškem filmu. V filmih z bolj resnimi vsebinami se je začel pojavljati šele v devetdesetih letih.


Njegov najboljši prijatelj River Phoenix je umrl leta 1993 zaradi predoziranja. Igralec je imel takrat 23 let, a se z izgubo nikakor ni mogel sprijazniti. »Bil je dober človek in velik igralec. Dobro sva se razumela. Zelo ga pogrešam in velikokrat mislim manj,« je izjavil nedavno. Kasneje je izvedel, da je njegova sestra zbolela za levkemijo, ki jo je sčasoma uspela pozdraviti. Tekom njene borbe z boleznijo, je igralec sprožil številne humanitarne pobude in fundacije za zdravljenje levkemije. Po izjemno uspešnem filmu Matrix je doniral 70 odstotkov dobička za bolnišnice, ki so zdravile bolnike z maligno boleznijo.

Zaljubil se je v Jennifer Syme, s katero je snemal znanstveno-fantastični film, še istega leta pa je z njo pričakoval tudi otroka. Takrat se je življenje zopet obrnilo na glavo in mu zadalo še en boleč udarec. Njegova Jennifer je v osmem mesecu nosečnosti izgubila otroka. Čeprav sta se trudila obdržati njuno zvezo in ljubezen, ju je tragedija izgube otroka premagala in njune zveze je bilo konec. Sicer sta ostala v dobrih odnosih, nato pa se je zgodila še usodna nesreča. Jennifer je obiskala zabavo prijatelja Marilyna Mansona in med vračanjem domov se je omamljena zaletela v tri avtomobile in ob udarcu avtomobila poletela iz svojega Jeepa. »Ni mi jasno, kako se je omamljena znašla za volanom,« se je takrat branil Manson. Symeova je umrla leta 2001, Keanu pa je še vedno ni pozabil, niti prebolel. David Lynch, s katerim je nekoč sodelovala, ji je posvetil film Mulholland Drive.


Oboževalci so Reevesa mnogokrat vprašali, kako se spopada z vsemi tragedijami, ki so zaznamovale njegovo življenje, on pa jim vedno odgovori: »Ljudje morajo biti srečni, da bi živeli, jaz pač ne.«

prejšnji članek
Najprej ga je zapustila, zdaj ga ne da nobeni drugi
Svet slavnih
Najprej ga je zapustila, zdaj ga ne da nobeni drugi
naslednji članek
Vojna napoved ogrcem
Moda&Lepota
Vojna napoved ogrcem
#nasazenazenska
nasazenazenska