zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Princ in princesa ves čas v nevarnosti

26. 9. 2016; 05.13
Avtor: K.K./Zvezde
Belgijska kraljica Mathilde,

Belgijska kraljica Mathilde je ves čas v strahu za svoje otroke.

Začela se je jesen in z njo tudi šola. Običajne otroke pospremijo v šolo starši, šele ko so malo večji, zmorejo pot tudi sami. Kaj pa otroci iz kraljevskih družin?

Samo na prvi šolski dan prehodijo pot do šole v spremstvu staršev, torej kralja ali kraljice. A tudi na ta radostni dan so vedno v bližini varnostniki, ki skrbijo, da malih princev in princes ne bi doletelo kaj hudega. Vse druge šolske dni v letu pa so princi in princese skrbno varovane osebnosti, ki jih v šolo in domov vozijo varnostniki. Preveč je namreč groženj, da bi si kraljevski starši upali pustiti otroke same na ulico, pa čeprav je šola blizu in so otroci že toliko odrasli, da bi zlahka zmogli pot tudi sami. Belgijska kraljica Mathilde, na primer, je v skrbeh za vse svoje štiri otroke, še posebno pa za najstarejšo hčerko princeso Elisabeth.

Princesa je prestolonaslednica in bo nekoč zasedla belgijski prestol. Že večkrat so ji grozili z ugrabitvijo in nasilnimi dejanji. Štirinajstletna Elisabeth zato ne sme nikamor sama. Že res, da se oblači v oblačila izbranih modnih znamk in da jo doma obdaja razkošje. Občutek, da si ne more privoščiti svobode, ki je za njene vrstnice nekaj samoumevnega, pa je za princeso hudo breme. Enako ogrožen je tudi njen brat, princ Gabriel (13). Zato sta otroka še bolj povezana. Dobro se razumeta, in ko gresta skupaj v šolo, laže preneseta, da jima je varnostnik ves čas za petami. Najmlajša iz belgijske kraljeve družine, osemletna princesa Eleonore, se še ne zaveda, da živi v zlati kletki. Mama, kraljica Mathilde, jo je na prvi šolski dan pospremila v šolo in jo držala za roko, da se je deklica počutila varno. V šoli so vse tri otroke belgijskega kraljevega para prisrčno sprejeli, vodstvo šole pa je zagotovilo, da se princesi in princ v razredu ne bodo počutili nič drugačne od svojih vrstnikov. Kaj pa četrti otrok belgijske kraljeve družine, princ Emmanuel (10)? Njega je v šolo pospremil oče, kralj Philippe. Emmanuel namreč obiskuje pouk za otroke s posebnimi potrebami, in to na drugi šoli kot njegovi sestri in brat. Očka Philippe se prav posebej zavzema za tega otroka in mu pomaga, da se čim bolje znajde v vsakodnevnem življenju. Ko pridejo otroci iz šole domov, pa so skupaj s svojimi starši čisto običajna, srečna in povezana družina. Z varnostniki ali brez njih – imajo se lepo.

prejšnji članek
Dieta za bele zobe?! Tudi to obstaja!
Moda&Lepota
Dieta za bele zobe?! Tudi to obstaja!
naslednji članek
Princesa doživela hudo nesrečo
Svet slavnih
Princesa doživela hudo nesrečo