nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

(Nič ni) za vedno

7. 9. 2016; 09.09
Avtor: Tina Bernik/Vklop
amber heard depp

Amber Heard in Johnny Depp sta se zaljubila na snemanju filma Zapiti dnevnik. Ločitev po letu in pol zakona je Deppa stala sedem milijonov dolarjev. foto: Profimedia

Hollywoodske ločitve, vredne filma.

Razhajanje Johnnyja Deppa in Amber Heard, ki se je po obtožbah o fizičnem in psihičnem nasilju končalo s sporazumom na sodišču, nas je spomnilo na nekatere od najbolj ognjevitih hollywoodskih ločitev. Veliko se je zadnje tedne dogajalo na račun para Amber Heard in Johnny Depp, ki sta prejšnji teden končno prišla do sporazuma v ločitvenem postopku. Dogajalo se je sicer že mesece prej, tako rekoč po njuni poroki. Mesec po njej sta se v Avstraliji, kjer je Depp snemal novo nadaljevanje Piratov s Karibov, najprej zapletla v spor z avstralsko vlado zaradi njunega psa, enkrat v tistem času pa je Depp moral še na operacijo prsta. Palec si je odrezal med, kot je postalo znano pozneje, enim od svojih napadov ljubosumja in bi bil lahko odlična iztočnica za film na temo njunega burnega razmerja. Depp je z odrezano konico, ki jo je namočil v Amberino slikarsko barvo, na steno napisal Starring Billy Bob in Easy Amber (igrata Billy Bob in Lahka Amber), s čimer je namignil, da se je njegova žena zapletla v razmerje z igralcem Billyjem Bobom Thorntonom, proti koncu razmerja pa v glavo Amber zabrisal tudi mobilni telefon.

A takšna razlaga modrice na Amberinem obrazu, s katerim se je pred tedni podala na sodišče po prepoved približevanja, je zdaj že preteklost, tako kot tudi video, ki je ušel na splet in Deppa prikazuje med pijanim razbijanjem po kuhinji. Heardova in Depp sta na koncu sklenila dogovor in ga pospremila s skupnim sporočilom za javnost, v katerem sta izjavila, da nobeden od njiju ni želel ne psihično ne fizično škodovati drugemu. »Najin odnos je bil intenzivno strasten in občasno vnetljiv, a vedno povezan z ljubeznijo,« sta zapisala, odvetniki 30-letne igralke pa so prosili tudi za umik prepovedi približevanja, ki je doletela Deppa. Heardova je zahtevo za ločitev od 52-letnega igralca, s katerim sta bila poročena slabo leto in pol, vložila maja, poravnava pa bo Deppa stala sedem milijonov dolarjev, od katerih naj bi jih Heardova večino namenila eni od dobrodelnih organizacij.

Režiser Steven Spielberg je leta 1989, ko se je ločil od Amy Irving, postal lažji za sto milijonov dolarjev. foto: Profimedia

NAJDRAŽJE LOČITVE

Deppu je, kar se tiče finančne poravnave, lahko odleglo, saj bi ga ločitev zlahka stala precej več. Med hollywoodskimi ločenci jo je doslej najslabše odnesel režiser Steven Spielberg, ki je leta 1989, ko se je ločil od Amy Irving, postal lažji za sto milijonov dolarjev. Petnajst milijonov manj kot Irvingova je dobila Melissa Mathison, ko se je leta 2004 ločila od igralca Harrisona Forda, še pet milijonov manj pa Cindy Silva, ko se je leta 1994 ločila od igralca in režiserja Kevina Costnerja. Lep znesek je od pevke Madonne dobil tudi britanski režiser Guy Ritchie. Koliko točno, ni znano, se pa ugiba, da nekje med 76 in 92 milijoni dolarjev. S 50 milijoni dolarjev je iz zakona z režiserjem Jamesom Cameronom leta 1999 odkorakala tudi igralka Linda Hamilton, Heather Mills pa je ločitev od nekdanjega Beatla Paula McCartneyja prinesla 48,6 milijona dolarjev. Takrat je svoj del po svoje plačala tudi Millsova, ki je ob ločitvi postala eno od najbolj osovraženih imen na Otoku, češ da je grabežljivka in lažnivka. Prijetno pa ni bilo niti pevcu Philu Collinsu, ki je svoji ženi Orianne Cevey leta 2008 ob ločitvi izplačal 47 milijonov dolarjev, in igralcu Michaelu Douglasu, ki ga je žena Diandra Douglas leta 200 stala 45 milijonov.

Nicole Kidman in Tom Cruise v filmu Široko odprte oči iz leta 1999, ko sta bila menda še srečno zaljubljena. foto: Profimedia

NAJBOLJ ŽALJIVE

Ravno toliko kot milijoni pa znajo boleti težke besede in teh v Hollywoodu ni bilo malo. Med hujše zmerjanje spada vojna med igralcema Alecom Baldwinom in Kim Basinger, ki je moža označila za tirana in ga primerjala s Sadamom Huseinom ter priznala celo, da je fantazirala o njegovi smrti. Baldwin pa ji je vrnil z besedami, da je črna vdova z nezdravljenimi psihološkimi problemi, in se javnosti dokončno zameril, ko je na dan prišel video, v katerem je za otroka, ki ga je imel z njo, rekel, da je mali pujs. Nič boljša v javnem blatenju nista bila pevka Liza Minnelli ter komedijant in producent David Gest. Gest je za Minnellijevo trdil, da ga je okužila s herpesom ter mu za to namerno ni povedala, dokler se nista poročila, Minnellijeva pa ga je obtožila, da jo je skrivaj poskušal zastrupiti. Manekenka Jerry Hall je bila do svojega promiskuitetnega moža, s katerim se je zapletla že leta 1977, ko je bil ta še vedno poročen z manekenko Bianco de Macias, nežnejša, a vseeno dovolj zgovorna. Šlo je za pevca skupine Rolling Stones Micka Jaggerja, ki ga je opisala kot nevarnega seksualnega predatorja, ločila pa sta se, ko je dokončno obupala nad njim, saj ga je lahko »pripravila do tega, da je pustil heroin, nikoli pa ga ni mogla pripraviti do tega, da se odpove ženskam«. Manj prijazen je bil v svojih besedah igralec Charlie Sheen, ki je zabredel v zasvojenost z igrami na srečo, drogami, alkoholom in spletno pornografijo. Svoji ženi, igralki Denise Richards, je, ko je njun zakon začel drveti v prepad, zaželel, da dobi raka in gnije v peklu, za nameček pa jo je užalil še tako, da ji je rekel, da je žalostna brezposelna prasica in slaba mama.

Richard Burton in Elizabeth Taylor, ki sta se poročila in ločila dvakrat, sta skupaj igrala tudi v enem od najznamenitejših zgodovinskih spektaklov in ljubezenskih dram – Kleopatri. foto: Profimedia

NAJBOLJ BOLEČE

Najznamenitejša hollywoodska zveza se je morala končati kar dvakrat, a po svoje ni bila končana do smrti igralcev. Elizabeth Taylor in Richard Burton, ki nista imela dovolj ene poroke in ločitve, v katero ju je pripeljalo strasti, ljubezni, a tudi ljubosumja in prepirov polno razmerje, sta pred oltar nato stopila še enkrat, a ni šlo niti v drugo. Ko sta se razšla dokončno, sta še vedno trdila, da je njuna ljubezen neminljiva, manj nostalgična pa je bila po koncu zakona s Sonnyjem pevka Cher, ki se je ločila, potem ko se je zapletla v razmerje z medijskim mogotcem Davidom Geffenom. »Od vseh ljudi, ki so me dobro poznali, me je Sonny poznal najslabše,« je takrat izjavila Cher. Manj je o svoji ločitvi od Bobbyja Browna govorila Whitney Houston, čeprav bi imela o zakonu veliko povedati, saj jo je Bobby pretepal ter jo pahnil tudi v svet drog in s tem v prezgodnjo smrt. Pevka Tina Turner je bila v nasprotju z Whitney pri bežanju od nasilnega moža uspešnejša, čeprav je udarce Ika Turnerja prenašala dolgo. Leta 1976 je po štirinajstih letih zakona z Ikom, s katerim sta veljala za enega od udarnejših glasbenih parov, končno ubežala njegovim udarcem in vložila zahtevo za ločitev, kakšna je bila njuna zveza, pa je leta 1993 nazorno pokazal tudi film, naslovljen po eni od njenih skladb What's Love Got to Do With It, v katerem je Tino igrala Angela Bassett.

Kim Basinger je priznala, da je fantazirala o smrti moža Aleca Baldwina. foto: Profimedia

NAJBOLJ SVEŽE

Med ločenci tega tisočletja so največ pozornosti zbujali Britney Spears in Kevin Federline, Demi Moore in Ashton Kutcher, Tom Cruise in Nicole Kidman ter Jennifer Aniston in Brad Pitt, ki sta sedem let veljala za enega od najidealnejših parov v Hollywoodu – dokler ni prišla Angelina Jolie, s katero se je Pitt zapletel na snemanju filma Gospod in gospa Smith leta 2005. Svojo zaljubljenost v Brada je Angelina v enem od intervjujev opevala, še preden je bila ločitev dokončna, kar se Jennifer Aniston ni zdelo »kul«, sicer pa konca razmerja ni kaj dosti komentiral nobeden od vpletenih. Za večen par je svet štel tudi Nicole Kidman in Toma Cruisa, ki sta se zaljubila na snemanju filma Dnevi grmenja. Ločila sta se leta 2001, po enajstih letih zakona, na vprašanje, zakaj, pa je Tom Cruise, ki je vložil zahtevo za ločitev, odgovoril: »Nicole ve, zakaj«. Nicole menda ni vedela, je pa to, zakaj se ločuje od Toma Cruisa, vedela igralka Katie Holmes. Kriva je bila Cruisova vpletenost v scientologijo, kar je bil po vsej verjetnosti tudi razlog za težave v njegovem zakonu z Nicole in še prej z igralko Mimi Rogers. Vse tri so se, zanimivo, od njega ločile pri 33 letih. Manj kot v omenjena para je svet verjel v zakon Demi Moore in Ashtona Kutcherja, čeprav sta na družbenih omrežjih redno objavljala fotografije svoje srečne zveze. Za ločitev je bil kriv Kutcherjev skok čez plot, Demi Moore pa je po ločitvi zaradi duševnih težav pristala v bolnišnici in kasneje centru za odvajanje od zasvojenosti. Podobno slabo pa je ločitev od plesalca Kevina Federlina in boj za skrbništvo nad njunim otrokom prenesla tudi pevka Britney Spears, ki je zaradi vseh nakopičenih težav doživela živčni zlom in pristala na psihiatriji. Zdaj je stvar predelala in je tik pred izdajo novega albuma. Čas očitno res celi vse rane.

Jennifer Aniston in Brad Pitt sta sedem let veljala za enega od najidealnejših parov v Hollywoodu. foto: Profimedia





prejšnji članek
Hči slavnih staršev stopa iz njihove sence
Svet slavnih
Hči slavnih staršev stopa iz njihove sence
naslednji članek
Priljubljen pevec trpi zaradi hude bolezni
Zdravje
Priljubljen pevec trpi zaradi hude bolezni