kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

"Odgovora na afero Baričevič ne boste dobili"

29. 8. 2016; 06.23
Avtor: C. R./ Tina Bernik/Vklop
Snemaje pri Kozoletovih
Damjan Kozole, režiser filma Nočno življenje, za katerega je bil v Karlovih Varih nagrajen za režijo.

»Karlovi Vari so odprli cel plaz, tako da zdaj v vrsti čaka vsaj 30 festivalov,« posledice nagrade za režijo na enem od najpomembnejših filmskih festivalov na svetu opisuje Damjan Kozole, režiser Nočnega življenja. Film govori o ženi odvetnika (Pia Zemljič), katere moža (Jernej Šugman) najdejo raztrganega ob cesti, in medtem ko se v bolnišnici borijo za njegovo življenje, ona skuša preprečiti medijski linč. 

V Sloveniji bo film premierno prikazan na Festivalu slovenskega filma, poleg tega pa ga vabijo tudi na ljubljanski Liffe. Nočno življenje so tuji kritiki sprejeli s pohvalami, kar Kozoleta, kot pravi, navdaja z mirnostjo v čakanju na slovenske ocene. 

Afera Baričevič kot inspiracija 

O tem, ali bo film zanimiv tudi za publiko, je režiser v intervjuju za revijo Vklop dejal: "Težko je karkoli prognozirati. Zadovoljen bi bil z deset tisoč gledalci, upam pa, da jih bo tudi več. Vseeno mislim, da je to film, ki govori o stanju duha v Sloveniji, v družbi, in da se nanaša na nekaj, kar je Slovencem dovolj znano. Vedno poudarjam, da tisti, ki mislijo, da bodo tu videli odgovor na afero Baričevič, tega ne bodo dobili." 

"Bolj ko se branim te afere, bolj se širi. Afera je bila res samo inspiracija in to ni film o tem, ali je nekdo imel nekaj s psi ali ne, ampak o posledicah, o krvoločnosti v vseh nas, o zavedanju, da ko neke stvari pobegnejo racionalni kontroli, dobijo strahotne dimenzije in postanemo krvoželjni. To je film o zavedanju tega strahu. Glavni lik, ki ga igra Pia Zemljič, se dobro zaveda, da je to huje kot tisto, kar se je zgodilo možu, po drugi strani pa se naivno bori proti nečemu, proti čemur se danes ne moreš boriti. Živimo v medijski družbi in vsaka fotografija, vsak tvit, vsak mejl, ki si ga napisal, ostane," je še povedal Kozole.

prejšnji članek
Zakaj se moški praskajo po mednožju?
Zdravje
Zakaj se moški praskajo po mednožju?
naslednji članek
To je nova voditeljica Tednika!
Svet slavnih
To je nova voditeljica Tednika!