sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Pokojna princesa Diana v zakonu doživljala pravi pekel

10. 8. 2016; 02.41
Avtor: K.A.
Princesa Diana

foto: Profimedia

Ken Wharfe, šef varnostne službe pokojne princese Diane, je nedavno objavil knjigo Closely Guarded Secret, v kateri opisuje številne skrivnosti iz zakona s princem Charlesom.

Wharfe je v knjigi razkril, kako se je Diana leta 1989 odpravila v Richmond, kjer se je udeležila rojstnega dne lady Anabelle, mlajše sestre Camille Parker Bowles. Želela si je biti v podporo svojemu možu, princu Charlesu, on pa si v resnici ni želel, da bi šla Diana z njima na večerno zabavo, saj je upal, da bo lahko preživel nekaj trenutkov čisto sam s svojo večno simpatijo Camillo. "Tistega večera nisem vedel, kaj naj pričakujem. Sedel sem v tišini na sprednjem sedežu avtomobila. Diana mi je dejala, da ne bo poljubila Camille, ponudila ji bo roko in nato videla ali jo bo sploh sprejela," je v knjigi zapisal Wharfe.

Diana nikoli ni bila uradno obveščena o aferi svojega moža s Camillo, ki jo je Charles vedno videl kot svojo sorodno dušo. A to niti ni bilo potrebno, saj so prav vsi do zadnjega v Kensingtonski palači vedeli za Charlesovo skrivno romanco.

Tistega večera, ko so se peljali na rojstni dan Camilline mlajše sestre, je Charles celo pot poniževal Diano in ji dal jasno vedeti, da ni niti najmanj navdušen nad dejstvom, da je odšla z njim. Ken Wharfe je bil priča številnim njunim pogovorom, z Diano pa si je bil zelo blizu. "Zaupala mi je in pri tem ni nič čudnega, da mi je razkrila tudi svoje strahove in svoja čustva. Številni gosti so bili presenečeni nad njenim prihodom na zabavo, ona pa je bila odlična v prikrivanju tega kako zelo ji je nerodno zaradi vsega. Umaknil sem se v kuhinjo, saj sem vedel, da ji bom zgolj v napoto, tam sem ostal približno eno uro, nato pa sem zaslišal, kako me kliče Diana," se v knjigi spominja Wharfe.

foto: Reuters

"Diana se je na vratih pojavila objokana in vznemirjena in mi dejala, da je njen soprog z zabave odšel s svojo ljubico. Želela ju je poiskati in se soočiti z njima in želela je, da bi bil jaz v tistem trenutku z njo. Prosila me je, da bi ji pomagal. Vsega ji je bilo dovolj. Ni prenesla, da se je do nje obnašal tako zelo ponižujoče. Še posebej pa ne v javnosti," se spominja Ken. "Moje zadolžitve niso vključevale takšne vrste intervencij in spraševal sem se ali je pametno, da bi se vmešaval. Nisem se želel vmešavati v zakonske prepire, še posebej pa ne v takšne vrste zadev. A Diana je bila vztrajna in je želela zadevi priti do dna. Odpeljala me je v klet, kjer so se igrali otroci, na enem od bolj oddaljenih delov sobe sta sedela tudi Charles in Camilla, zatopljena v globok pogovor," opisuje v svoji knjigi. "Prosila me je, da naj ostanem tam z njo. Zdelo se mi je, da ji moja prisotnost daje moč in pogum, da bi se lahko soočila s Charlesom. Sam nisem razumel, zakaj se je moral Charles s Camillo pogovarjati na samem, ob dejstvu, da je bilo na zabavi veliko ljudi in da so vsi šušljali o njuni skrivni romanci. Zdelo se mi je, da je to strašna žalitev za princeso Diano, a ona se ni pustila ponižati. Ko se je po stopnicah vračala na zabavo, je delovala ponosno, celo nekoliko vzvišeno, z visoko dvignjeno glavo. Zaradi takšne drže sem jo naravnost občudoval. Čez nekaj minut sta se na zabavo vrnila tudi Charles in Camilla, njuna obraza sta bila videti pretresena. Ne vem, kaj jima je Diana rekla, a je očitno delovalo. Do konca zabave sta se po prostoru sprehajala vsak na svojem delu sobe, kakor da se nič ni zgodilo."

foto: zimbio


Ken opisuje, da je bila vožnja nazaj v palačo izjemno stresna. "Neštetokrat ga je vprašala zakaj je to naredil, on pa je samo tiho sedel in gledal predse," se spominja Ken. "Bila je mlada ženska in mlada mamica, ki si je želela le, da bi ji Charles ljubil. Charles sicer ni bil slab človek, a tistega večera se je vedel zares neprimerno."

Zakonska kriza se je vse bolj poglabljala, leta 1990 pa je doživela nove razsežnosti dna. Charles se je ponesrečil pri igranju pola in si pri tem zlomil roko, Diana ga je obiskala v bolnici, on pa si ni želel njene družbe, kaj hitro jo je prosil, da naj odide domov. Nekaj minut po njenem odhodu je v bolnico prišla Camilla. To je bila pika na i in Diana se je odločila, da temu zakonu naredi konec. "Ko sva se peljala nazaj v London je bila zelo tiha in žalostna. Njen naslednji obisk v bolnišnici pa je trajal le kakšni dve minuti."
Kmalu zatem se je Camilla vselila v hišo v Highgrovu, kjer ji je Charles celo dovolil, da je kadila, čeprav je bil sam zaprisežen nekadilec.

Diana s sinovi. foto: Profimedia

Leta 1992, ko je ločitev ves čas visela v zraku, sta se odpravila na križarjenje po Egejskem morju. Dokaj hitro je bilo jasno, da to niso drugi medeni tedni. Jahto sta razdelila na dva dela in se izogibala drug drugemu. Diana je sumila, da Charles večino časa preživi v kabini, kjer po satelitskem telefonu govori s Camillo. Ozračje na jahti je bilo celo tako zelo napeto, da sta tudi njuna otroka, William in Harry opazila, da se z njuno mamo dogajajo čudne stvari. "Eden od asistentov zadolžen za Dianino varnost je prišl v mojo kabino in mi dejal, da Diane že nekaj ur nihče ni videl. Ni bila v svoji kabini in bili smo zaskrbljeni, da ni slučajno skočila s palube. Prišlo je do strašne panike. Našli smo jo pod čolni za reševanje, tam je sedela ure in ure in jokala. Nato sem jo skušal nekoliko potolažiti, ona pa je ves čas ponavljala, da je Charles na jahti samo zato, ker mu je tako ukazala kraljica. Ves čas je govorila, da je ta jahta pravi pekel na vodi. Bila je pripravljena, da odide do kapetana in mu ukaže, da jo mora odpeljati do obale od koder bo z redno linijo poletela nazaj v Lodnon," je opisoval Ken in razkril kako jo je končno prepričal, da tega ni storila. "Začel sem jo spraševati, kje sta njena sinova, šele takrat se je zavedala, kako smešno je vse skupaj videti. Kako zelo smešna je sedeč na tleh in kako zelo nesmiselno je vse skupaj. Nato mi je dejala, da je čas, da se vrne na palubo, da ne bi njen nori mož prehitro odpiral šampanjca, misleč, da je resnično skočila s palube in da se lahko brez zadržkov poroči s svojo ljubico."

prejšnji članek
Bodite "in" tudi letošnje poletje!
Moda&Lepota
Bodite "in" tudi letošnje poletje!
naslednji članek
Takole so ustavljale promet
Svet slavnih
Takole so ustavljale promet