Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdnice pod nož za manjše prsi

27. 6. 2016; 08.00
Avtor: Agata Rakovec Kurent/Avenija
Ariel Winter

foto: Profimedia

Zvezdnice, ki so si zmanjšale prsi

Lani je zvezdnica priljubljene humoristične serije Sodobna družina Ariel Winter vzbudila veliko medijskega zanimanja, ko je javno razkrila, da so ji zmanjšali prsi. Ariel pa ni edina, ki je zaupala spretnosti estetskih kirurgov. Preverite, katere zvezdnice pritrjujejo reku, da je manj včasih več.

Ariel Winter

Igralka, ki jo v humoristični seriji Sodobna družina poznamo kot bistroumno Alex, je za revijo Glamour spregovorila o zmanjšanju prsi s številke 70H na številko 75E. »Spomnim se, kako sem, ko sem se vsa ploska udeležila sestrine poroke, razmišljala: Želim si le, da bi mi zrasle prsi. In res so mi zrasle čez noč. Toda potem niso nehale rasti, temveč so rasle in rasle, in ni se zdelo, da bodo nehale,« je povedala Ariel, ki je z rezultatom operacije nadvse zadovoljna. »Srečna sem, da sem v svoji koži končno res samozavestna, ne le da se pretvarjam, da sem.«

Drew Barrymore

Zvezdnica Charliejevih angelčkov si je oprsje zmanjšala leta 1992. Pozneje je o svoji odločitvi spregovorila: »Res imam rada svoje telo, kakršno je zdaj. Nekaj zelo čudnega je na ženskah in njihovih prsih, ker jih moški ves čas opazujejo. Če so ogromne, se zelo zavedaš samega sebe. Hrbet te boli in karkoli oblečeš, si videti debel. Neudobno je.«

Queen Latifah

foto: Profimedia

Ameriška pevka, igralka in raperka Queen Latifah (45) pravi, da se je zaradi velikih prsi počutila »čudno«. Zmanjšala si jih je leta 2003, ko je izgubila 11 kilogramov, prsi pa so ostale nespremenjene. Košarice velikosti H je zaradi bolečin v hrbtu in težav pri telovadbi zamenjala za košarice F, toda z rezultatom ni bila povsem zadovoljna: »Moje oprsje je bilo resnično veliko, toda zdaj nosim košarico F. Želela sem si, da bi prsi ostale malenkost večje, želela sem si dvojni F. Težko se je bilo sprijazniti s tem, pogrešala sem svoj stari videz.«

Mimi Rogers

Tudi igralka in nekdanja žena Toma Cruisa si je v preteklosti operativno zmanjšala prsi. »Pred operacijo so se moški ves čas pogovarjali z mojimi prsmi, vendar nisem mogla biti jezna nanje. Ko sem vstopila v prostor, so bile prsi vedno nekaj korakov pred mano,« je povedala za revijo Weekend.

Patricia Heaton

Igralka, ki smo si jo najbolj zapomnili kot Debro v nadaljevanki Raymonda imajo vsi radi, priznava, da je bila za obisk plastičnega kirurga kriva nečimrnost. »Imela sem štiri otroke in štiri carske reze, in moj trebuh je bil videti kot zemljevid sveta. Prsi so mi po dojenju štirih otrok visele do popka in bradavice so bile videti kot krožniki. Želela sem si, da bi mi večerne obleke, ko sem jih končno lahko začela nositi, pristajale. Zmanjšali so mi prsi in trebuh, in zdaj se počutim dobro. Nimam težav priznati, da je tako,« je povedala. Njena odločitev se je izkazala za pravo: »Prej so bile moje prsi kot francoski kruh. Zdaj so okrogle in ne več jajčaste. Ko se uležem, mi ne prekrivajo več nosu,« je zaupala reviji People.

Sharon Osbourne

Kmalu nekdanja žena Ozzieja Osbourna in zvezdnica resničnostnega šova Osbournovi se je za operacijo odločila leta 2011, potem ko je izvedela, da so prsni vsadki, ki jih je imela, začeli puščati. Le malo pred grozljivo novico se je Sharon šalila, da si bo odstranila vsadke, saj bi ti bolje učinkovali kot obtežilniki na moževi mizi. Po operaciji je košarice 75F zamenjala za dve številki manjše.

Patti Stanger

Poslovna ženska, producentka in voditeljica resničnostnega šova The Millionaire Matchmaker pravi, da ji je lepotna kirurgija vrnila samozavest, tako da je spet začela hoditi na zmenke. »Prvič so mi prsi zmanjšali in dvignili leta 2008. Potem sem imela še eno operacijo. Spet sem se počutila vitka in mlada,« je zaupala reviji Life & Style.

Roseanne Barr

Humoristična igralka se je za operacijo odločila leta 1991 in leto pozneje temu dogodku posvetila epizodo svoje humoristične nadaljevanke Roseanne, v kateri se je za operacijo odločila po tem, ko jo je usekalo v križu.

Loni Anderson

Ameriška igralka in nekdanja žena Burta Reynoldsa se je za operacijo odločila, ker ji je bilo zaradi bujnega oprsja nerodno že v najstniških letih. »Ko sem bila stara 14 let, so bile moje mere 96-58-83. Zdaj se z merami 91-63-91 počutim veliko bolj proporcionalno, prej pa sem bila videti smešno,« pravi.

Victoria Beckham

Pevki, modni oblikovalki in ženi nogometaša Davida Beckhama naj bi prsne vsadke odstranili leta 2009. Dve leti pozneje je za britanski Vogue komentirala, da so »torpedi iz bazuke odstranjeni«.

Pamela Anderson

Bujna zvezdnica Obalne straže je leta 1999 šokirala oboževalce, ko si je dala zmanjšati svoj zaščitni znak. Toda morda se je zbala za kariero, ki je bolj kot na igralskem talentu slonela na silikonskih vsadkih, saj se je njeno oprsje kmalu spet povečalo do mogočne košarice E.

Jenna Jameson

Nekdanja pornozvezdnica si je prsne vsadke dala odstraniti leta 2007. Po operaciji je povedala: »Tudi ženske, ki imajo naravno velike prsi, se po operaciji počutijo osvobojene. Zdaj se mi zdi, da lahko stojim bolj vzravnano. Prej sem si morala med tekom držati dojke. Videti je bilo, kot da nadlegujem samo sebe.«

Courtney Love

Vdova pokojnega pevca Nirvane Kurta Cobaina si je dala prsne vsadke odstraniti kmalu po vstopu v novo tisočletje. Po operaciji je vsadke obdržala doma kot spominek, toda leta 2002 se je zgodila tragedija: njen hišni ljubljenček pasme nemški pritlikavi špic ali pomeranec je pojedel enega od vsadkov in umrl. Pozneje je Courtney razkrila, da je imela nekakovostne vsadke iz Mehike.

prejšnji članek
Zakaj se ženske izogibajo seksa?!
Odnosi
Zakaj se ženske izogibajo seksa?!
naslednji članek
(S)hujšajte z minus kalorijami!
Zdravje
(S)hujšajte z minus kalorijami!