Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lili Žagar bi svojega Marka postavila v preteklost!

30. 4. 2016; 09.00
Avtor: Andreja Comino/zvezde
žagar lili

foto: Planet tv

Lili Žagar je še enkrat dokazala, da je mojstrica svojega poklica. Odlično se je vklopila v dogajanje šova Bilo je nekoč.

Zaupala nam je, da bi se za zajetno nagrado tudi sama za nekaj časa odpovedala udobnemu življenju, ki ga prinaša sodobna tehnologija.

Prav aristokratsko, kot angleška plemkinja, je na belem konju videti Lili. »Ne boste verjeli, toda zaradi šova sem od mladosti prvič, ko sem malo jezdila ponija, sedela na konju. Bilo me je prav pošteno strah, da bo konj ponorel in me vrgel iz sedla. Na srečo pa je bil zelo umirjen in na koncu sva se že spoprijateljila. Prav prijetno ga je bilo božati in ne pravijo zaman, da so konji terapevtske živali. Ker živimo v hiši, kjer je okoli veliko zemlje, bi bilo fino kakšnega konja imeti doma. Lastnico sem spraševala, ali je z njimi veliko dela, saj sva oba z Markom zelo zaposlena. Morda pa bova konje imela kdaj v prihodnosti, ko bova v penziji,« se smeji voditeljica, ki je zaradi šova dodobra spoznala življenje v preteklosti.


»Tekmovalci uživajo bistveno manj kot mi gledalci, ni jim najlažje. Na začetku so se spopadali s pomanjkanjem hrane, pa tudi higienske razmere niso takšne, kot smo jih vajeni. Tekmovalci nimajo higienskih pripomočkov, vodo le trikrat na dan, pa še to mrzlo, in z njo morajo varčevati. Pa tudi samo življenje v skupini prinaša svoje izzive. Tako vidiš, kako je zdaj preprosto in kako smo razvajeni. So si pa bili ljudje v preteklosti bliže, kot so si danes. Ob večerih so se pogovarjali, igrali družabne igre, peli. To jih je povezovalo. Tako po drugi strani pogrešam čas, ko ni bilo mobilnih telefonov – nekaj sem ga okusila tudi sama – in drugih modernih tehnologij. Prav prijalo bi biti nekaj tednov in mesecev brez telefona, računalnika in televizije, biti odklopljen od sveta in se družiti s pravimi in ne virtualnimi prijatelji. Sem pa hvaležna za pralni stroj, štedilnik, hladilnik. Težko si predstavljam, da bi morala živeti brez tega,« pravi Lili, ki bi se z življenjem v preteklosti spoprijela, če bi bilo treba. 

Lili Žagar še ni poskusila živeti brez sodobnih tehnologij, sta se pa z Markom pogovarjala, da bi nekoč storila tudi to. foto: Marko Vavpotič

Denar kot motivacija 

»Najbolj bi pogrešala higieno, vse preostalo bi bilo čisto izvedljivo. 50.000 evrov je dobra motivacija,« se zasmeje in dodaja, da bi več težav kot ona imela verjetno otroka, če bi jima odvzeli risanke in igrače. Hudo bi jima bilo tudi zaradi sladkarij in Lili si ne predstavlja, da so včasih imeli od vsega sladkega le enkrat ali dvakrat na leto potico ali pa še te ne. Zdaj pa otroci le odprejo omaro in že imajo polno vsega.


Zlahka pa si v preteklosti predstavlja svojega partnerja Marka. »Vidim ga kot obrtnika, mizarja, ki ustvarja z rokami in dletom. Rad ima les, tudi našo jedilno mizo je naredil s svojimi rokami. Marko bi si nedvomno želel delati kaj koristnega z rokami. Tudi sicer mu ni težko poprijeti za delo. Ko sem na snemanjih, on poskrbi za otroka, prav tako je, ko pridem domov, hiša pospravljena. Delo si pravično razdelimo, otroka me ne pogrešata preveč. Vesta, da so snemanja projekt, ki ga bo enkrat konec, nato pa bom samo njuna. Poletje bomo preživeli skupaj, česar se zelo veselim.«




prejšnji članek
Bodo zvezdnici odvzeli še drugega otroka?
Svet slavnih
Bodo zvezdnici odvzeli še drugega otroka?
naslednji članek
Miro Cerar srečen z Vesno, sedaj pa počilo?
Svet slavnih
Miro Cerar srečen z Vesno, sedaj pa počilo?