Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Sramotni napis britanskega dvora

28. 4. 2016; 01.48
Avtor: D. B.
negro obama
William in Kate sta ob obisku Obamovih skrila del napisa, ki priča o temni zgodovini suženjstva.

Princ William in vojvodinja Kate sta na nedavni večerji v svojem prenovljenem stanovanju gostila ameriškega predsednika Obamo in njegovo soprogo Michelle. Medije so po odmevnem dogodku predstavniki za stike z javnostjo kar obsipavali s fotografijami s slovitega dogodka.



Časnik Daily Mail se je lotil podrobne analize fotografij in opazil, da pod eno izmed slik v prenovljenem stanovanju kraljeve družine nekaj manjka.

Del podpisa pod sliko, ki jo je naslikal Albert Cuyp, je namreč izginil. Naj omenimo, da se slika sicer imenuje The Negro Page With Two Horses ("Negro" suženj z dvema konjema).

Poskrbljeno je bilo, da ni bila vidna beseda negro. Gre za slabšalno poimenovanje v suženjstvo pripeljanih Afričanov, s katero je tesno povezana tudi sužnjelastniška preteklost Velike Britanije. Will in Kate sta se odločila, da jo iz politične korektnosti prikrijeta pred ameriškim predsedniškim parom.

Obamov govor v Londonu je obiskal tudi znani igralec Benedict Cumberbatch, ki izhaja iz sužnjelastniške družine. Nastopal je v fimu 12 let suženj in medije nehote šokiral z rasistično obarvanim besednjakom. Za kar se je kasneje opravičil.

prejšnji članek
Recite kruhu: ja!
Zdravje
Recite kruhu: ja!
naslednji članek
Ali vas partner vara preko interneta?
Odnosi
Ali vas partner vara preko interneta?