nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Svet24 po branosti prehitel Dnevnik, Večer in Finance!

2. 2. 2016; 08.51
Avtor: nn
naslovka, svet24
Nacionalna raziskava branosti, ki velja za edino relevantno raziskavo branosti medijev v Sloveniji, je pred dnevi razkrila, da je v Sloveniji na področju medijev prišlo do velikega preobrata v razmerju branosti – dnevnemu časopisu Svet24 je s skokom na tretje mesto na lestvici branosti dnevnih časopisov uspelo prehiteti celo dva do zdaj vodilna dnevna časopisa, kot sta Dnevnik in Večer, pa tudi Finance in Primorske novice.

Svet24 se je tako po branosti uvrstil pod osrednjeslovenski časopis Delo, nekaj več prednosti imajo le še Slovenske novice. Kar da zmagi še dodatno težo, je, da je dnevnemu časopisu uspelo premagati časopise največjih medijskih hiš z najdaljšimi tradicijami v Sloveniji v manj kot treh letih izhajanja!

Že na tretjem mestu! foto: NRB

To je lep dokaz, da so časopis bralci v rekordnem času vzeli za svojega, za sodelavce uredništva pa pohvala za odlično novinarsko delo in mnoge ekskluzivne naslovne zgodbe, ki jih povzemajo vsi slovenski mediji.

Sonči Nered Čebašek, urednica svetovalnih in razvedrilnih vsebin dnevnega časopisa Svet24, je ob tem povedala: »Izjemen uspeh časopisa Svet24 je dokaz, da tiskani mediji so in bodo, če se le znajo prilagajati času in potrebam ljudi. Svet24 je z rezultati raziskave dobil jasno potrditev, da je na pravi poti in da ljudje še vedno prepoznajo dobre zgodbe in predano delo, ki se dnevno zrcali v časniku Svet24. Bralcem obljubljamo, da na lovorikah ne bomo zaspali, temveč se bomo še naprej trudili, da bomo vsak dan z vsako številko še boljši.«

Med revijami, ki so trenutno na trgu, so se po branosti najbolje uvrstile: na prvem mestu je revija Zvezde, med tedniki se je na drugo mesto uvrstila revija Zarja in na četrto mesto Salomonov oglasnik.Med dvotedniki si vodilno mesto deli družinska revija Maja, visoko se je uvrstila tudi revija Avenija.Med mesečniki je med vodilnimi revijami Salomonov ugankar,med dvomesečnikiprav tako ugankarskarevija Slikovne križanke. 

Pri tem velja dodati, da so revije Zvezde, Zarja, Maja in Avenija dosegle izjemne uspehe branosti v zgolj pol leta izhajanja.

Po zadnji raziskavi NRB je Dolenjski list najbolj bran regionalni tednik v Sloveniji.

Nacionalna raziskava branosti poteka (NRB) poteka pod okriljem Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ), izvaja jo tržno raziskovalna agencija IPSOS, podatki o branosti veljajo za obdobje marec–december 2015, za revije Zarja, Zvezde, Avenija in Maja velja obdobje julij–december 2015.

prejšnji članek
Potrebujete nov lepotni načrt?
Lepota
Potrebujete nov lepotni načrt?
naslednji članek
Govorice o Urošu Slaku in njegovi kolegici se potrjujejo?!
Svet
Govorice o Urošu Slaku in njegovi kolegici se potrjujejo?!
Preberite tudi