Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Petra Kerčmar in Darja Zgonc sta danes čisto drugačni!

26. 11. 2015; 06.30
Avtor: kš
POP20_24UR

Ekipa, ki jo vsak dan gledamo na televizijskih zaslonih. Jih prepoznate? foto: pro plus

15. 12. 1995 se je rodil POP TV. Z besedami ''Dober večer voščim. Novica dneva je, da lahko od danes naprej gledate nov slovenski televizijski program« je gledalce prvi pozdravil Drago Balažic.

Kmalu je POP TV postal najbolj gledan televizijski program v Sloveniji. Prinašal je svetovne trende, razvijal nove gledalske navade in vlagal v vsebine lastne produkcije.

V oddaji 24UR bo ekipa praznovanje okroglega jubileja obeležila s številnimi zanimivimi prispevki. Od 8. do 15. decembra se bodo gledalci skupaj z najbolj gledano informativno oddajo 24UR spomnili številnih zgodb, ki so nas zaznamovale v 20 letih. Poglejte, kako izgledata Darja Zgonc in Petra Krčmar, ko sproščeno pozirata ob klavirju.



Nekaj zanimivosti:

  • Leta 1996 so uvedli voditeljski par, prva sta bila Darja Zgonc in Boštjan Lajovic. 20. januarja 2003 je 24UR prvič dolga eno uro in se začne ob 19.00.
  • Junija 1997 je POP TV prvi v slovenskem televizijskem prostoru ponudi nov žanr: telenovele. Na POP TV so v 20 letih predvajali 123 telenovel. Od tega pet hrvaških in pet turških. Ostale so bile mehiške. Vsega skupaj so odvrteli neverjetnih 17.483 delov.
  • Uganete, kateri film je bil leta 2000 najbolj gledan? To je bil Specialist, ki je hkrati tudi najbolj gledan film v vseh 20 letih na POP TV.
  • V 15 letih so predvajali več kot 33.840 brezplačnih oglasov za dobrodelne namene.
  • V dvajsetih letih so prejeli 50 viktorjev. Med voditelji jih je največ, kar štiri, odnesel domov Jonas Žnidaršič (vsega skupaj je prejel 14 viktorjev). 6 viktorjev je prejel šov Lepo je biti milijonar in prav toliko dnevno-informativna oddaja 24UR.
  • Predvajali so 13 različnih resničnostnih šovov, skupaj so ustvarili 40 sezon. V živo si jih je ogledalo več kot 150.000 gledalcev. Prvi resničnostni šov je bil Sanjski moški leta 2004.
  • Najbolj gledana oddaja vseh predvajanih šovov v zgodovini POP TV je bila finalna oddaja šova Slovenija ima talent (6. 6. 2010). Ulice so bile prazne, finale pa si je ogledala tretjina vseh Slovenk in Slovencev oz. 75 % gledalcev, ki so takrat sedeli pred TV zasloni.
  • Najbolj gledane domače serije v 20 letih so bile TV Dober dan, Lepo je biti sosed in Naša mala klinika. Najbolj gledani tuji seriji pa Zdravnikova vest in Razočarane gospodinje.
  • Film Sam doma 1 so – v nasprotju s splošnim prepričanjem in televizijskimi legendami – na POP TV predvajali samo petkrat!
prejšnji članek
NAGRADNA IGRA: Do popolnega nasmeha v enem koraku!
Ekskluzivno
NAGRADNA IGRA: Do popolnega nasmeha v enem koraku!
naslednji članek
Vstopite v kocko brezmejnih idej
Ekskluzivno
Vstopite v kocko brezmejnih idej
Preberite tudi