Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Špela Pretnar o sporu povedala svoje!

21. 11. 2015; 06.30
Avtor: Tina Recek
spela pretnar

Špela Pretnar je na sodišču izbojevala dve zmagi. foto: Grega Wernig

Petek trinajsti je bil uspešen za Špelo Pretnar in zunanjega ministra Karla Erjavca. Na ljubljanskem okrožnem sodišču sta našla skupni jezik.

Zunanji minister in predsednik Demokratične stranke upokojencev Karl Erjavec je proti nekdanji vrhunski športnici Špeli Pretnar vložil tožbo zaradi vznemirjanja lastninske pravice. Jedro spora med njima je bil skupni predprostor v izmeri slabih šest kvadratnih metrov v prvem nadstropju spomeniško zaščitene zgradbe v Stari Ljubljani, ki vodi tako do stanovanja Pretnarjeve kot do Erjavčevega stanovanja.

1 moteči predmet, to je pralni stroj, je Erjavec umaknil, omara pa ostaja s privoljenjem Pretnarjeve.

V tem stanovanju je včasih stanovala Erjavčeva mama. Ta je stanovanje razdelila na dva dela, enega je odstopila sinu, drugega hčerki, ki je svoj del prodala in je zdaj v lasti Pretnarjeve. V delu, ki ga ima v lasti Erjavec, bivata njegova hči Ines Erjavec, na katero je vpisana dosmrtna služnost, in njen partner. Pred stanovanjema pa je hodnik oziroma sporni predprostor.

Najprej je Špela Pretnar vložila tožbo zaradi motenje posesti, nato pa še zunanji minister zaradi vznemirjanja lastninske pravice.

MOTEČI PRALNI STROJ IN OMARA


Lani jeseni so v tem predprostoru Erjavčevi namestili pralni stroj in omaro, ki sta ovirala Pretnarjevo pri dostopu do stanovanja. Ker so ju tam namestili brez njene privolitve in ju niso umaknili po njeni prošnji, je na ljubljansko okrajno sodišče vložila tožbo zaradi motenja posesti in zahtevala, naj se moteča predmeta odstranita. Nedavno so ji višji sodniki dali prav in zdaj tam ni več pralnega stroja.

Špela Pretnar, nekdanja športnica
"Ves čas sem bila prepričana, da mi bo sodišče ugodilo, zato nisem pričakovala drugačnega razpleta. Sem vesela, da živim v pravni državi."

KONTRATOŽBA
Erjavec ni stal križem rok in je po njeni tožbi vložil tožbo na ljubljansko okrožno sodišče. Bil je prepričan, da gre pri hodniku za predsobo njegovega stanovanja, zato bi po njegovem mnenju Pretnarjeva morala narediti novi (lasten) vhod skozi notranji atrij hiše. Kot rečeno, sta vpletena našla skupni jezik. Na poravnavni narok sta prišla le njuna odvetnika, ki nista želela dati izjave. Je pa bila bolj zgovorna Špela Pretnar; v telefonskem razgovoru nam je zaupala, da sta se dogovorila, da v zameno, da ona dovoli, da omara ostane, Erjavec umakne tožbo. »Ves čas sem bila prepričana, da mi bo sodišče ugodilo, zato nisem pričakovala drugačnega razpleta. Sem vesela, da živim v pravni državi.«

prejšnji članek
Petra Kerčmar sedaj povedala svojo resnico!
Slovenija
Petra Kerčmar sedaj povedala svojo resnico!
naslednji članek
Konec ljubezeni: Brad Pitt jo je varal z drugo?!
Svet
Konec ljubezeni: Brad Pitt jo je varal z drugo?!
Preberite tudi