mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Če je ženska takšna, moški želi seksati z njo!

7. 2. 2016; 11.17
Avtor: T.P.
profimedia-0217763003

foto: Profimedia

Le katera ženska še ni doživela tega, da je moški narobe razumel njeno prijaznost in je bil prepričan, da se z njim spogleduje?

Ona je prijazna, on pa jo že vidi v postelji. foto: Profimedia

Resnica je pač taka, da moški zelo pogosto žensko prijaznost oziroma ljubeznivost zamenjuje s flirtom. Zadeva je postala zanimiva tudi za znanstvenike, ki so vse skupaj temeljito proučili in prišli do zanimivih ugotovitev. Le zakaj prihaja do tega?

»Evolucija je moškim nadela seksualna očala, ki po svoje obarvajo sleherno žensko prijaznost.«

Z moškim se pogovarjate povsem dostojno, s prijaznim, a povsem neromantičnim tonom, toda on je vseeno prepričan, da se z njim spogledujete. Vam je ta scenarij poznan? Vedite, da še zdaleč niste edini. Gre namreč za izredno razširjen fenomen, ki velja za eno največjih seksualnih zablod. Verjeli ali ne, toda kar 90 odstotkov žensk naleti na moškega, ki ljubeznivost zamenja s flirtanjem. Mimogrede, obratnih primerov, da bi ženske narobe razumele moško prijaznost, je precej manj.

Če je ženska ljubezniva, še ne pomeni, da hoče seks. foto: Profimedia

Vse je v reprodukciji

Ekipa norveških psihologov se je pozabavala s tem romantičnim misterijem in ugotovila, da bi se odgovor nanj lahko skrival v – evoluciji. Razvoj moških se je namreč odvil v to smer, da prav vsak najmanjši ženski znak pozornosti doživljajo kot nekaj seksualnega, in sicer samo zato, da ne bi izpustili niti najmanjše priložnosti za reprodukcijo.

Kar 90 odstotkov žensk ima izkušnjo z moškim, ki ljubeznivost razume kot flirt.

Če ženska resnično flirta, obstajajo velike možnosti, da ima moški z njo otroke in da prenese svoje gene. Po drugi strani pa so se ženske skozi evolucijo oddaljile od seksualnega interesa. Če se namreč ženska zaplete z napačnim moškim, tvega nosečnost in vzgojo otroka brez moške pomoči. Poleg tega ne želi spregledati priložnosti z drugim, boljšim moškim, ki ji bolj odgovarja.

prejšnji članek
Tudi ženski se v postelji lahko zgodi to!
Svet
Tudi ženski se v postelji lahko zgodi to!
naslednji članek
Pet minut za preobrazbo kože
Svet
Pet minut za preobrazbo kože
Preberite tudi