Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Na dan splavalo, kaj v BB počne Davidova mama Darja!

27. 3. 2015; 06.15
Avtor: Tomaž Mihelič/Lady
David Vrbnjak BB 2015

foto: You Tube/Kanal A

Že po prvem tednu Big brotherja smo dobili nesporna favorita, ljubljenčka ljudskih src. Mama Darja in sin David Vrbnjak sta si hitro pridobila simpatije stanovalcev in gledalcev. Njuna pozitivna zgodba, da je kljub invalidnosti mogoče kakovostno živeti, je navdihnila vso Slovenijo. Vsak s svojo misijo sta se odpravila v največji resničnostni šov, trdno odločena, da ni prostora za poraze. Polovica družine je pred kamerami, druga polovica pa doma zanju stiska pesti.

Bilo je poleti leta 1990, ko je na svet prijokal deček David. Družini Vrbnjak se niti sanjalo ni, kako zelo bo prvorojenec zaznamoval njihovo življenje. Rodil se je namreč s kar tretjo stopnjo cerebralne paralize, zato so zdravniki že od začetka napovedovali, da bodo posledice hude. Vendar je iz dečka zrasel moški, ki se je vsa ta leta boril za to, da ne bi bil drugačen, temveč bi ga okolica sprejela kot sebi enakega. Svoj smisel je našel v nenehnem izpopolnjevanju svoje osebnosti in telesa, zlasti mišic, ki so pri ljudeh z enako diagnozo najbolj na udaru.



»Že od malega sem bil navajen trdega dela s sabo in tudi staršem sem hvaležen, da niso popuščali pri vzgoji in napredku. V osnovni šoli me je socialna delavka hotela dati v pomožno šolo oziroma šolo s prilagojenim programom, mama in oče pa tega nista dopustila in imela sta več kot prav. Kajti že pri štirih letih starosti sem znal pisati, brati, šteti. Imam fotografski spomin ali pa vsaj res odličnega. Zapomnim si vse rojstne datume, telefonske številke, registrske tablice,« poudari svoje sposobnosti. Priznava, da ima srečo, ker ga obkrožajo prijatelji, na katere se lahko zanese. 25-letni levček je ponosen diplomirani inženir tehnologije polimerov. O sebi pravi, da je brez zadržkov, zato mu hitri jezik včasih ponagaja. Do golote nima nobenih predsodkov, zato ni nič nenavadnega, da poleti najraje obiskuje nudistične plaže. Trenutno je samski, a morda bo prav Big brother izpolnil njegovo srčno željo, da bi si našel dekle. Pri tem mu bo vsekakor pomagala mama Darja, saj si je postavila nalogo, da v hiši Velikega brata poišče bodočo snaho.

V iskanju snahe

Mami je najtežje, če mora spremljati, kako trpi njen otrok, zato Darji, pa tudi njenemu možu, ni bilo vselej lahko. »David je izjemno močan fant in ponosna sem nanj. Smo zelo povezana družina, držimo drug z drugim. Doma imam še enega sina, mlajšega Tomaža, ki je zelo priden in delaven. Ima dekle, rad se druži s prijatelji in se zabava, še vedno pa živi pod našo streho in kot prava mama ga moram pogosto opominjati, da mora pospravljati za sabo. Upam, da bo ob mojem prihodu domov le pospravil svojo sobo,« je z nasmeškom na obrazu priznala pred kamerami.

Mami je najtežje, če mora spremljati, kako trpi njen otrok, zato Darji, pa tudi njenemu možu, ni bilo vselej lahko. foto: Big Brother

46-letna vodnarka ima kar nekaj konjičkov: poleg sprehodov in druženja s prijatelji se rada usede na motor in sprošča svoj adrenalin na dveh kolesih. »Sprejemati je treba nenavadne izzive. Življenje ni črno-belo in ljudem je treba dovoliti, da se pokažejo v dobri luči. Posebnih priprav na vselitev v hišo nisem imela, pred odhodom v izolacijo sem še obiskala frizerja,« je priznala simpatična Štajerka, ki se je tako kot sin podala v šov Big brother s posebno nalogo. Išče ljubezen, a ne zase, saj jo je našla že pred več kot 25 leti.

»Rada bi preizkusila meje lastne zmogljivosti. Predvsem pa si želim najti bodočo snaho oziroma sinovo novo dekle, kar bi še bolj osmislilo njegovo življenje,« pripoveduje skrbna mama, rahlo nejevoljna, da se mora pred drugimi tekmovalci zadrževati. »Težko je, ker Davidu ne morem dati poljuba ali ga objeti, kadar bi si to želela. Drugi ne smejo izvedeti, da sva v resnici družina, zato izkoristiva tiste redke trenutke, ko v kakšnem prostoru ostaneva sama, in si izmenjava par intimnih besed, objemov in poljubčkov na lica,« še pravi Darja, morda celo mama velikega zmagovalca.

prejšnji članek
19-letnica tumor pozdravila z medicinskim petrolejem!
Svet
19-letnica tumor pozdravila z medicinskim petrolejem!
naslednji članek
Katastrofa je neizogibna – vesolje je na robu propada
Zanimivosti
Katastrofa je neizogibna – vesolje je na robu propada
Preberite tudi