reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Slovenija
 

Na dan prišlo, koliko zaslužita Lili in Bine!

24. 11. 2014; 09.17
Avtor: NZ/Lady
Bine Volčič in Lili Žagar

foto: Mediaspeed

Resničnostne oddaje so postale paradna disciplina vsake komercialne televizije, saj pritegnejo k ogledu veliko gledalcev, s tem pa seveda tudi številne oglaševalce. Denar priteka na kupček z različnih koncev, kljub temu pa najkrajšo potegnejo prav tisti, ki so v ospredju, torej nastopajoči. Vas zanima, koliko zaslužijo nastopajoči v Kmetiji: Nov začetek in koliko v šovu Gostilna išče šefa? Lady se je dokopala do nekaj zanimivih številk.

Bistveno bolj se torej izplača biti voditelj ali komentator kot tekmovalec oziroma nekakšen dvorni norček, ob katerega se obregnejo gledalci, ga žalijo na forumih in z njim kar najbolj pritlehno obračunavajo.

Najslabše plačani so menda tekmovalci. Sploh pri oddaji Kmetija: Nov začetek je njihova cena, če so podatki pravi, smešno nizka. Kandidati, ki smešijo sebe in se pred kamerami slačijo, ponižujejo, garajo, zmrzujejo, preklinjajo, prešuštvujejo in predvsem polnijo program, baje dobijo na dan pičlih deset evrov. Da, prav ste prebrali, en rdeč bankovec za ves dan, preživet v pomanjkanju hrane, vode, ogrevanja, nekje daleč od doma. Če kandidatu uspe preživeti ves mesec na kmetiji, si s tem prisluži približno polovico minimalne plače za maksimalno opravljeno delo. Slave željni posamezniki so tako pripravljeni prodati svojo intimo za drobiž – v upanju, da bodo prav oni obogateli z zmagovalnim dobitkom 50.000 evrov bruto. Po odštetih davkih bo zmagovalcu ostalo dobrih 37.000 evrov, za vsak preživet mesec bo dobil še dodatnih 300 evrov.

Tekmovalci v Kmetiji naj bi dobili le 10 evrov na dan. ---- foto: Planet

Povsem drugače je, kot se govori, pri oddaji Gostilna išče šefa. Tam je denarna nagrada enkrat višja, mesečni zaslužek kmetov pa dobijo kuharski komentatorji v ponedeljkovih oddajah. Manekenka Iryna Osypenko Nemec, pisatelj Žiga Gombač in kuharski mojster Marko Pavčnik menda za vsako oddajo posebej spravijo v žep od 300 do 500 evrov, odvisno od dogovora s producenti.

Tudi Lili Žagar se ne pritožuje nad svojim zaslužkom, ki je primerljiv z bolje plačanimi poslanci. ---- foto: Pro Plus

Voditeljica Lili Žagar na teden zasluži okoli 1000 evrov, kar na koncu meseca nanese približno toliko, kolikor je plača naših bolje plačanih poslancev. Pri tem ne smemo pozabiti, da jim Pro Plus poleg honorarjev zagotavlja tudi začasno medijsko pokritost vseh njihovih projektov. Enako velja za Bineta Volčiča, ki je po pričakovanjih najbolje plačani član obeh omenjenih šovov. Njegov honorar je skrbno varovana skrivnost, po nekaterih namigovanjih pa naj bi ob koncu sezone domov prinesel okoli 20.000 evrov. Samo v letu 2013 je na njegovo podjetje Kulinarični atelje Bine Volčič priteklo več kot 133.000 evrov, od tega veliko prav iz naslova Gostilne.

Bine Volčič je daleč najbolje plačan član resničnostnih šovov. Več od njega bo domov odnesel le zmagovalec. ---- foto: Pro Plus

prejšnji članek
INOVACIJA VICHY: Preprečite dnevno staranje kože!
Lepota
INOVACIJA VICHY: Preprečite dnevno staranje kože!
naslednji članek
Smrt je šokirala družino!
Svet
Smrt je šokirala družino!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija