favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bralci svetujte: 'Mož noče v službo. Kaj naj storim?'

28. 7. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
ženska žalost moški spodnje perilo

foto: Profimedia

Pisala nam je bralka, poimenujemo jo Nataša, saj sodelovanje v rubriki nasvetov poteka anonimno. Nataša se po nasvet obrača zaradi težav z možem. Slednji je pred tremi leti izgubil službo, sedaj pa se na vse načine izogiba vsakršni obliki nove zaposlitve.

''Da ne bom preveč dolgovezila. Bili smo povprečna familija, pač, dva otroka, pa pes, midva zaposlena, hčerka v vrtcu, sin v šoli. Zmerno dobro smo shajali, brez posebnosti, kakšnih večjih presežkov. Najbrž tako, kot večina, kredit za stanovanje, za poletni dopust pa smo običajno morali že pošteno stisniti. Tri leta nazaj je bil mož odpuščen. Sprva je bilo grozno, to, da je bil doma, je bilo nekaj novega, ni se mogel privaditi, počutil se je nekoristnega. Potem pa je čas mineval, službe ni našel, oziroma mu nobena ni dišala, ker on bi bil na vodilnem položaju, ne pa navaden delavec. Zdaj je minilo že toliko časa, da se mi zdi, da mu kar paše. Doma sicer pospravi in skuha, drugače pa se lepo posveča sebi in svojim hobijem. Ok, če ne bi imeli finančnih težav. Pa jih imamo. In to krepke! Govorim mu, da ne more biti vse na meni, da naj sprejme kakršnokoli delo. Ampak ne, on ima vedno kak fajn izgovor. Zelo jezna sem že. Jaz ne vem, kako bomo plačali položnice, on pa hodi v fitness in teka po okoliških hribih. Se mi zdi, da je eden tistih, za katere pravijo: 'Iščem službo, pa upam, da je ne najdem.' Naj povem, da ga tudi opomini za neplačane račune ne ganejo. Pismo, spomnim se, kaj vse je moj oče delal, da je domov prinesel kakšen dinar več. Po službi je 'fušal' še cele popoldneve, se matral in bil prava glava družine, to te pa mine, ko ga vidiš kako prek ogledalom napenja mišice in stiska selfije. Pa kaj je zdaj to, povejte mi prosim! Ker res ne vem več, a sem jaz nora ali je on?!''

Dragi bralci, kakšno je vaše mnenje o Natašini situaciji? Kaj bi ji svetovali? Prijazen komentar, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko namenite v komentarju.

Vzemite si deset minut za jutranjo telovadbo. foto: profimedia

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.

Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.



V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.

Preberite si še: Stiska bralke: Mož želi sam na nor dopust s prijatelji

prejšnji članek
Znanstveno dokazano: Ta moški ima najlepši obraz na svetu!
Moda&Lepota
Znanstveno dokazano: Ta moški ima najlepši obraz na svetu!
naslednji članek
Lepotni trend, ki piha na dušo ženskam z oblinami
Moda&Lepota
Lepotni trend, ki piha na dušo ženskam z oblinami
#obraziavenija
obraziavenija