Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ta objava je razburila številne mamice. Ali carski rez res ni porod?

7. 3. 2017; 02.50
Avtor: K.M.
nosecnica

Fotografija je simbolična. foto: Profimedia

Fotograf je zavrnil mater, ki je želela, da fotografira njen porod s carskim rezom.

Na facebook profilu Sanctimommy, ki ima dobrih 90 tisoč uporabnikov, so objavili fotografijo pogovora med bodočo mamico in potencialnim fotografom njenega poroda. Njegov odziv na prošnjo ženske, ki bo rodila s carskim rezom, pa je razburil tako mlade mamice, kot tudi ostale uporabnike.

Tako kot številne bodoče mamice, se je tudi ta odločila, da bo najela fotografa, ki bi ta poseben trenutek ovekovečil s profesionalnim fotoaparatom. Zagotovo pa ni pričakovala takšnega odgovora. Nekatere ženske že vnaprej vedno, da bodo morale roditi s carskim rezom. Za to se razlog največkrat skriva v bokih. Če ima ženska umetne boke, ali umetno rekonstruirane (posledica nesreč, izpaha kolčnega sklepa ...), ve, da ne bo morala roditi po naravni poti, saj se boki ne smejo razširiti. Med njimi pa je bila tudi ta, ki je doživela to neprijetno izkušnjo. 

''Nisem vedela, da so fotografi rojstev tako diskriminatorni do tega, kako ljudje rodijo svoje otroke. Ampak dobro, da vem. Lep dan,'' je bil njen odziv na to, da jo je fotograf zavrnil zgolj zaradi carskega reza. On pa se ni umiril in je še kar nadaljeval. 

''Operacija ni rojstvo, draga. Ti ne boš rodila, ampak boš imela operacijo, s katero boš otroka odstranila iz maternice. To ni rojstvo, ne glede na to, kako vse skupaj obrneš. Jaz pa tega ne želim fotografirati. Če se želiš posvetiti materinstvu in se odločiš za dejanski porod, mi sporoči in se lahko dogovoriva za fotografiranje.'' Zgodba pa se še kar ni končala ... ''Materinstvo je težko, če bi bil jaz ti, bi dvakrat razmislil o tem, da se spuščaš v takšno službo, saj že na začetku krajšaš ovinke.''

Si je bodoča mamica zaslužila tak odziv za porod, ki ga po vsej verjetnosti ni vnaprej izbrala sama. 

Preberite si še resnico o carskem rezu. Kliknite tukaj! 

prejšnji članek
V javnost prišle le redke fotografije družinskega Ryana Gosilnga
Svet slavnih
V javnost prišle le redke fotografije družinskega Ryana Gosilnga
naslednji članek
Chrissy Teigen: Tudi jaz sem se soočila s poporodno depresijo
Svet slavnih
Chrissy Teigen: Tudi jaz sem se soočila s poporodno depresijo