Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

5 znakov, da ste v napačnem razmerju

10. 9. 2022; 02.00
Avtor: Katja Štingl/Bodi zdrava
Par, kreg

foto: Profimedia

Čutite, da ste ujeti v partnerstvu, ki ni za vas?

Prepoznajte znake, ki vam sporočajo, da ste v napačnem razmerju, in razmislite, ali je to res to, kar si želite v življenju. Nekaj je gotovo: če vam srce pravi, da vam življenje lahko ponudi več, je običajno res tako. Prisluhnite mu.

1. Izgubljate sebe

Vse, kar vas je delalo izvirne in posebne, kar ste imeli pri sebi radi, počasi bledi ali pa je že popolnoma izginilo. Ne počnete več stvari, ki ste jih počeli, preden ste spoznali partnerja. Pa čeprav gre le za večerni tek ali jutranje branje knjige. Počutite se, kot da vam nekaj manjka, pa ne veste natančno, kaj. Razmislite, ali to niste morda vi. Ko smo v razmerju, se namreč hitro zgodi, da pozabimo nase. Kdo smo in kaj si v življenju želimo. Če kljub temu, da vas partner zasipa s pozornostjo, v sebi čutite praznino, je to znak za alarm. Zazrite se globoko vase. Ste to res vi ali ste postali oseba po meri vašega partnerja?

2. S partnerjem tekmujeta

Ali morate partnerju ves čas dokazovati svoj prav? Ne sprejema vašega mnenja in pogleda na svet? Če se z njim počutite kot na bojnem polju, kjer merita moči, potem je v vajinem odnosu nekaj narobe. Partner ni oseba, ki bi ji morali dokazovati svojo vrednost, to prihranite za svojega šefa.

3. Postajate nevidni

Je vaš partner oseba, ki ji lahko zaupate svoje sanje? Ki vas posluša in zares sliši? Ki ga dejansko zanima, kako se počutite? Ali vi slišite njega? Če sta se prenehala poslušati in drug za drugega postajata nevidna, potem je čas za spremembo. Prenehanje poslušanja je znak, da sta izgubila zanimanje, in tega nikar ne spreglejte.

4. Partnerja odrivate stran

Če ste v zvezi dlje časa, potem najbrž natančno veste, kakšno obnašanje bo partnerja odvrnilo od vas. Morda se sploh ne zavedate, da to počnete, a vaša podzavest vam na ta način sporoča, da si njegove bližine ne želite več. Dogaja se, da se raje sprete, samo da vam ni treba časa preživeti z njim. Večer s prijateljicami vam pomeni več kot njegova družba.

5. Ne čutita se več

Ne samo da med vama ni več strasti, izgubljate tudi strast do življenja samega. Življenje s partnerjem vam jemlje energijo, namesto da bi vas polnilo. Odnos gradita na rutini, namesto na čustvih. Če pride do tega, da ogenj toliko ugasne, da ne gori več niti iskrica, vajin odnos visi na zelo tanki nitki.

Zaupajte svoji intuiciji, in če vam ta sporoča, da ta zveza ni za vas, zberite pogum za spremembo. Ni nujno, da je to ravno razhod, najprej naredite spremembo pri sebi, postavite si jasne cilje, kaj od partnerja pričakujete in kakšno zvezo si želite, ter se tudi sami obnašajte tako, kot želite, da bi se partner obnašal do vas. Če po vsem tem partner še vedno ne bo hrana za vašo dušo, potem je čas, da greste z dvignjeno glavo naprej. Pogumno!

prejšnji članek
Ta olja ščitijo vaše srce
Kulinarika
Ta olja ščitijo vaše srce
naslednji članek
Kako opremiti majhno spalnico?
Življenjski slog
Kako opremiti majhno spalnico?