Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

8 težav, s katerimi se srečujejo majhne ženske

10. 2. 2017; 05.01
Avtor: D. B.
salma hayek

Igralka Salma Hayek z višino 155 centimetrov sodi med majhne ženske. foto: Profimedia

Sodite med majhne ženske? Potem se tudi vi najbrž pogosto srečujete s temi težavami.

Na ženske nizke rasti smo pogosto ljubosumni, saj si lahko omislijo tudi najbolj vrtoglave petke in pri tem ne bodo videti previsoke. Obstaja pa tudi veliko neprijetnih stvari, s katerimi se majhne ženske vsak dan srečujejo.

Brez osebne izkaznice ne gre 

Kadar želite kupiti alkohol ali cigarete, vedno zahtevajo, da pokažete osebno izkaznico, saj želijo preveriti, ali ste sploh polnoletni. Osebno izkaznico morate pokazati tudi, ko vstopite v nočni klub. Potem ko dopolnite določeno starost, ta zahteva postane nadležna. Edino, kar vas tolaži, je, da ste videti mlajši.

Nakupujete na otroškem oddelku

Vedno, ko se odpravite po nakupih, začnete iskati obleke in obutev na oddelkih za odrasle, v upanju, da boste našli kaj zase, a na koncu 'pristanete' na otroškem oddelku, saj imajo le tam konfekcijske številke, ki vam ustrezajo. Tudi če na oddelku za odrasle najdete hlače primerne velikosti, jih boste najverjetneje morali skrajšati. 

Nadležna vprašanja

Ljudje vas neprestano sprašujejo, ali udobno sedite v avtomobilu tako blizu volana in ali sploh vidite skozi vetrobransko steklo. Normalno, da komaj kaj vidite, saj sicer ne bi tako sedeli.

Hoja v skupinah je težava

Hoja v skupinah je za vas nočna mora, saj zaradi krajšega koraka vedno težko dohajate ostale. Ko greste s prijateljico po nakupih, jo morate vedno prositi, da upočasni.

Pogosto vam zakrijejo pogled

Zelo se veselite obiska kina ali koncerta, a če se pred vas postavi ali sede človek, ki je le za nekaj centimetrov višji od vas, ne boste ničesar videli. Veste, da se ta oseba ni pojavila pred vami zato, da bi vam zakrila pogled, a si kljub temu ne morete pomagati, da ga ne bi preklinjali.

Poznajo vas po vaši višini

Vedno vas bodo vsi najprej poznali po vaši višini. Obsojeni ste na to, da vam vse življenje dajejo vzdevke kot so mala, palčica, drobižek in podobno.

Kilogram se pozna

Če se zredite zgolj za kilogram, je na vas to videti veliko več kot pri višjih ljudeh. 

Kuhinja je telovadnica

Kuhinja je vaš prostor za telovadbo. Neprestano se morate iztegovati, da bi dosegli posodo na najvišjih policah, piše Zadovoljna.hr.

prejšnji članek
Melania Trump kmalu na naslovnici revije Vogue?
Svet slavnih
Melania Trump kmalu na naslovnici revije Vogue?
naslednji članek
Mlada študentka iz Beograda je zamenjava za Severino
Svet slavnih
Mlada študentka iz Beograda je zamenjava za Severino