kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Tantrični seks: 10 skrivnosti nepozabnega zadovoljstva

9. 2. 2017; 12.45
Avtor: D. B.
moški ženska poljub uho

foto: Profimedia

Tudi s tem lahko presenetite svojega partnerja na dan zaljubljencev, ki ga praznujemo 14. februarja.

Tantra je širok pojem, s katerim zahodnjaški preučevalci indijske duhovnosti označujejo določen tip učenja znotraj hindujskih in budističnih tradicij. Po tantričnih spisih so čustva, erotika in spolnost sredstvo za širjenje zavesti in združevanje moške in ženske energije v celoto.

Tako imenovani tantrični seks deluje po principu krepitve spolne energije, stimulacije in nadzora, ta kombinacija vodi do maksimalnega fizičnega in tudi duševnega zadovoljstva. To pa so koraki, ki do njega vodijo:

1. Pripravite prostor, v katerem se boste ljubili.

Poskrbite za udobne vzglavnike in mehko posteljnino. Okrasite prostor s svečami brez vonja, ki naj bodo edini vir svetlobe. Tantrični seks po pravilu traja dolgo, zato poskrbite za osvežitev med ljubljenjem – za steklenico vode in sadje, ki vam bo dalo potrebno energijo. Lahko se osvežite tudi s hrano in pijačo po lastni želji.

2. Pripravite se – fizično, psihično in čustveno.

K ljubljenju pristopite z odprtimi mislimi in srcem, brez zadržkov in sramu, bodite radovedni in razigrani. Lahko si na primer skupaj s partnerjem privoščita prhanje, a se morata pri tem vzdržati erotičnega dotikanja.

3. Sprostite se.

V kotiček, ki sta ga namenila ljubezni, se udobno namestita in se obrnita drug proti drugemu. Oba se dobro pretegnita ter preženita napetost iz telesa.

4. Sedite v partnerjevo naročje.

"Yab Yum" je tradicionalni tantrični položaj, ki je zelo intimen in daje občutek bližine. Moški sedi s prekrižanimi nogami, ženska pa sede v njegovo naročje ter ga, obrnjena proti partnerju, objame z nogami. V tej fazi lahko občutite izjemno vzburjenost zaradi bližine partnerjeve intimnega področja, a nikar se temu ne prepustite, ampak nadaljujte s pripravo.

5. Vzpostavite očesni stik. 

Ne obstaja časovna omejitev za to fazo, zato se glejta v oči tako dolgo, dokler ob tem ne bosta začutila ugodja. Pravzaprav je ta faza tista, ki jo morate doseči za maksimalno zadovoljstvo. Med spolnim aktom ne umikajte pogleda.

6. S partnerjem uskladita dihanje.

S partnerjem uskladita vdih in izdih, pri tem pa se še naprej glejta v oči. Položite roko na partnerjeve prsi, da boste občutili utrip njegovega srca.

7. Povežita se z besedami.

Izrazita svoje občutke. Delita svoje misli, opišita, kaj imate najraje. Bodita iskrena.

8. Dotikajta se.

Počasi s prsti božajte partnerjevo telo, da prebudite vsa čutila. Tudi partner naj počne isto. Združita ustnice v poljub in nadaljujta z ljubkovanjem.

9. Preidite na masažo.

Dogovorita se, kdo bo prvi užival v masaži, a ne pozabite, da morata v njej uživati oba. Najprej masirajte hrbet, vrat, roke, noge. Šele nato preidite na masažo erogenih con, kot je zadnjica, notranjost stegen in najbolj intima področja. Zapomnite si, da namen masaže ni spolna zadovoljitev, zato v tej fazi ne razmišljajte o doseganju orgazma. Položaj lahko spreminjata.

10. Ne hitite s penetracijo.
V tej fazi lahko pride do penetracije, a ni nujno. Ne hitite s penetracijo, naj se zgodi naravno in počasi. Najbolj pomembno je, da se vseskozi zavedata, kaj se dogaja. Bodita osredotočeni na sam dogodek in na povezanost s partnerjem, da se bo sprostila energija, ki prinaša povezanost in zadovoljstvo.

prejšnji članek
Na dan prišla skrivnost o Ljerki Bizilj
Svet slavnih
Na dan prišla skrivnost o Ljerki Bizilj
naslednji članek
FOTO: Reese Witherspoon s to objavo šokirala
Svet slavnih
FOTO: Reese Witherspoon s to objavo šokirala