Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prepovedano: Pogovori, ki niso primerni za sms-sporočila!

31. 1. 2017; 05.15
Avtor: D. B.
sms sporočila ženska

foto: Profimedia

Nekatere teme ne smejo postati vsebina sms-sporočil, saj niso primerne, varne ali vam lahko celo škodijo.

V nadaljevanju preverite, katere vsebine niso primerne za sms-sporočila.

1. Prekinitev ljubezenskega razmerja

Ne glede na to, kako dolgo je trajalo vaše razmerje, partnerju ni primerno sporočiti konec razmerja preko sms-sporočil. O tem se je potrebno pogovoriti osebno, če ni možno, pa to naredite s telefonskim pogovorom. Če sta si bili zelo blizu in sta morda celo načrtovala skupno prihodnost, potem preprosto morate biti vljudni.

2. Prepir (o čemerkoli)

Včasih smo zaradi utrujenosti izjemno razdražljivi in je lahko sicer neškodljivo sms-sporočilo vzrok za prepir. Vendar se prek sms-sporočil ne bi smeli prepirati. Tako kot izgovorjena tudi napisana beseda ne bo nikoli pozabljena. Kadar smo napeti, pa pogosto izgovorimo ali napišemo tisto, česar ne mislimo.

Povejte partnerju, da želite razpravo nadaljevati, ko pridete domov, in se dogovorite za srečanje. Pri sms-sporočilih lahko pride tudi do nesporazumov in vas postavlja v slabši položaj, saj ne vidite mimike na obrazu drugega in ne zmorete ugotoviti namere, ki se skriva za zapisano besedo. 

3. Sporočanje slabih ali žalostnih novic

Nihče ne želi sporočati slabih ali žalostnih novic, kot so na primer izguba službe ali smrt ljubljene osebe. Morate se zavedati, da oseba, ki ji sporočate slabo novico, potrebuje podporo. Tovrstne resne vsebine niso primerne za sms-sporočila. Nikoli ne veste, kaj dela oseba v določenem trenutku, morda v tistem trenutku ni sposobna sprejeti takšne novice.

4. Razprava o občutljivih in osebnih informacijah

Sms-sporočila ne smejo vsebovati podatkov iz osebnih, zdravstvenih in drugih dokumentov. Številki osebne izkaznice ali tekočega računa nimata kaj iskati v spominu vašega mobilnega telefona.

5. Ogovarjanje drugih

Čeprav je menda dokazano, da je trač dober za naše počutje, tega nikar ne počnite prek sms-sporočil. Nikoli ne veste, kdaj se lahko zaradi tega znajdete v neprijetni situaciji. Izgovorjeni trači vedno ostajajo v kategoriji 'rekla-kazala', medtem ko vam tisti napisani v nekem trenutku lahko povzročijo težave, saj nikoli ne veste, kdo lahko vidi vaša sporočila, piše Zadovoljna.hr.

prejšnji članek
To kombinacijo ženske obožujejo
Moda&Lepota
To kombinacijo ženske obožujejo
naslednji članek
9 trikov, s katerimi boste prenehali kaditi
Zdravje
9 trikov, s katerimi boste prenehali kaditi