Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28
Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na policiji preverjal številke Hajdinjaka in Vežnaverja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Strogo prepovedano: 7 stavkov, ki jih tašča ne sme reči snahi

15. 1. 2017; 06.01
Avtor: D. B.
tašča snaha

foto: Profimedia

Katere opazke lahko zapletejo odnos med taščo in snaho.

Odnos tašče in snahe je pogosto zapleten, dodatno pa ga lahko zapletejo nepozorni komentarji tašče.

1. "Sin je shujšal in je videti bolan. Ali ga sploh hraniš?" 

Pripombe v zvezi s kuharskimi veščinami so pogoste, ko govorimo o odnosu med taščo in snaho, tudi če slednja odlično kuha. Tudi če ni tako, tašče pozabljajo, da so njihovi sinovi odrasli ljudje, ki bi se morali znati sami nahraniti.

2. "Jaz tega nikoli ne bi pustila svojemu otroku." 

Vzgoja vnuka je prav tako lahko sporna točka. Seveda je pri tem vprašanju dobro poslušati mišljenje drugih, tudi taščino, vendar so za vzgojo na koncu vendarle odgovorni starši in oni odločajo o tem, kaj bodo dovolili svojemu otroku.

3. "Včeraj sem videla njegovo bivšo, bila je res dobra." 

Spomini na bivše, tudi v takšni vrsti pozitivnega konteksta, lahko pri snahah ustvarijo občutke manjvrednosti. Misel, da tašča v resnici verjame, ni dovolj za njenega sina, ni ugoba nobeni snahi.

4. "Zanemarila si se." 

Vsem se zgodi slaba pričeska, narastek, ki ga je treba pobarvati, kilogram preveč ali podočnjaki. Vsi se zavedamo svojega videza, a to ne pomeni, da želimo vsak dan poslušati o svojih pomanjkljivostih Takšni komentarji včasih niso izrečeni s slabim namenom, vendar tako zvenijo, zato se jih je dobro izogibati. Vse lahko povemo tudi na drugačen način: "Zakaj se ne spočiješ? Deluješ utrujeno. Jaz bom pazila na otroka." 

5. "Mojemu sinu je všeč …" 

Kava z dvema žličkama sladkorja, zrezek pečen 'medium rare', mehčalec za perilo z vonjem vrtnice ... Drži, tašča ve, kaj je všeč njenemu sinu, a včasih pozablja, da je s svojo soprogo vzljubil tudi veliko novih stvari, s katerimi morda ni seznanjena.

6. "Tebi je lahko, v mojih časih …" 

Ni skrivnost, da starejše generacije tašč pogosto snaham očitajo uporabo hišnih aparatov, kot je sušilec za perilo ali pomivalni stroj in to pospremijo s komentarjem, da se je v njihovih časih vse delalo z rokami. Vsak čas prinaša svoje težave, in nihče ne prenaša sodb o tem, kako lahko ali težko mu je. 

7. "Ni sposoben." 

Čeprav prevladuje prepričanje, da tašče redko kritizirajo svoje sinove, to povsem ne drži. Kritike, ki niso utemeljene, bodo pri snahah naletele na odpor, saj bodo želele braniti svojega moškega, ki so si ga izbrale za partnerja. 

prejšnji članek
Nov smučarski trend ogroža vaše življenje
Svet slavnih
Nov smučarski trend ogroža vaše življenje
naslednji članek
Dakota Johnson: Prvič na terapiji pri 3-letih
Kultura
Dakota Johnson: Prvič na terapiji pri 3-letih