Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pravilo, s katerim bo pospravljanje takoj lažje!

4. 1. 2017; 10.00
Avtor: K.M.
pospravljanje

foto: Profimedia

Stvari ne potrebujete več? Potem jih ne potrebujejo niti vaši družinski člani.

Marie Kondo je japonska strokovnjakinja za čiščenje, ki je samo pospravljanje dvignila na novo raven. Njene knjige, predvsem Umetnost pospravljanja, so ene izmed najbolj prodajanih knjig na svetu. Z omenjeno pa je popolnoma spremenila način razmišljanja o pospravljanju, ki sloni na japonski umetnosti odstranjevanja in organiziranja. Na njeni filozofiji sloni tudi postopek pospravljanja, ki govori o tem, da če ena stvar ni všeč vam, oziroma je ne potrebujete, je ne potrebujejo niti vaši družinski člani.

Kolikokrat se vam zgodi, da med pospravljanjem rečete, da bi neko stvar lahko nosila vaša sestra, mati, sestrična ...? Ko jim to stvar prinesete kot darilo, kljub dejstvu, da ste jo morda že nosili, jo ta oseba zaradi vljudnosti in hvaležnosti sprejme. Kolikokrat pa jo potem vidite v tem kosu oblačila? Velikokrat se zgodi, da morda zgolj enkrat, oziroma nikoli, saj oseba, ki ste ji svojo stvar podarili, do nje ne čuti neke čustvene navezanosti, niti dolgotrajne hvaležnosti ne za darilo, ki je bilo dejansko že uporabljeno. Hkrati obstaja zelo velika možnost, da ji ta stvar preprosto ni všeč, saj se ne ujema z njenimi željami, ali modnim stilom. Marie takšno ravnanje opisuje z občutkom krivde, ko nekega predmeta ne želite zavreči, a se zavedate, da ga morate, in ga zato raje ''obdržite blizu'', torej pri svojih družinskih članih.

Dosti bolj prijazen postopek je, da svojo sestro, mater, morda celo babico povabite k sebi, ko pospravljate in jim poveste, da si lahko izberejo kakšen kos oblačila, če resnično mislijo, da ga potrebujejo. Nikakor pa nad njimi ne vršite pritiska.

prejšnji članek
Kim Kardashian se je vrnila
Svet slavnih
Kim Kardashian se je vrnila
naslednji članek
Lado Bizovičar o svoji novi ljubezni pravi ...
Resničnostni šovi
Lado Bizovičar o svoji novi ljubezni pravi ...