testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353
Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do občinskega neprofitnega stanovanja

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Astrologija odpre pogled v prihodnost

30. 12. 2016; 09.00
Avtor: L. P.
luna, astrologija, zvezde,

Gravitacijska sila bo tista, ki bo Luno preusmerila na pot proti Zemlji. foto: Profimedia

Če astrologije ne uporabljamo pravilno, nam lahko škodi. Z njeno pomočjo lahko pogledamo v prihodnost, spreminjati pa je ne moremo.

Pogovarjali smo se z astrologinjo Emo Kurent, ki nam je razložila, kako lahko s pomočjo astrologije izboljšamo svoje življenje.

Astrologija je veščina divinacije, ki se razvija že mnogo tisočletij. Temelji na predpostavki, da se življenje na Zemlji odvija v soodvisnosti z vesoljem, še zlasti z našim sončnim sistemom, torej da je povezano s ciklusi Zemlje, Sonca, Lune in planetov. Ker so poti planetov predvidljive, je predvidljivo tudi dogajanje na Zemlji, čemur pravimo “usoda”. Ena od takšnih splošnih “usod” je recimo ta, da traja ženski menstruacijski ciklus 28 dni – toliko, kot je en obhod Lune okoli Zemlje. Luna je tesno sinhronizirana z vsem, kar jen a zemlji “ženskega”,” je pojasnila Kurentova.

Kako nam astrologija pomaga?


Pomaga nam, če jo znamo pravilno uporabljati. Če se ljudje naučijo astrologije samo površno, jim lahko tudi škodi. Pomaga nam, da prepoznamo energijsko naravo svoje stvarnosti v vsakem posameznem trenutku oziroma prihodnjem obdobju. Obstajajo splošne smernice – ki so recimo opisane v moji vsakoletni publikaciji Lunin vodnik, ter individualne, ki jih lahko prepozna samo šolani astrolog, ker so odvisne od položaja planetov ob natančnen času in kraju rojstva posameznika.

Kako lahko s pomočjo astrologije napovemo prihodnost?


Astrologija pozna številne tehnike prognoziranja, recimo tranzite, progresije, planetne povratke, mrke, horarno tehniko in podobno. Vsega se da naučiti. V moji šoli, recimo, podajam to znanje v približno 500 urah pouka. To znanje bi brez težav spravili v štiriletni študij – z vsebinskega vidika, seveda.

Kako močno astrološka znamenja vplivajo na našo osebnost?
Najbrž mislite na to, da smo rojeni v posameznih znamenjih? To pomeni zgolj, da ima vsak svoje rojstno Sonce v enem od 12 znamenj, ki so razdelitev letne sončeve poti na 12 enakih delov. Vsaka dvanajstina leta ima svoje specifične značilnosti, ki odmerjajo energijski potencial posameznikov in rahlo vplivajo na njihov značaj, temperament, sposobnosti in podobno. Toda vedeti moramo, da je v vsaki rojstni karti še mnogo drugih dejavnikov, ne zgolj Sonce, in samo kombinacija vseh daje natančen vpogled v osebnost posameznika. Kot že nakazano, pa lahko to kombinacijo prepoznamo samo, če poznamo točne rojstne podatke posameznika.

Kdaj se ljudje najpogosteje zatečejo k vam po pomoč? Ko potrebujejo odgovore glede kariere, zdravja, denarja ...?
Zanimivo je, da laiki menite, da se ljudje zatekajo k astrologom po pomoč. Beseda “zatekati se” daje občutek, kot da bi ljudje k astrologu prišli, ko nimajo več kam drugam. Astrologija je specifična veda, daje smernice za prihodnost, in ta prihodnost je lahko, če zelo posplošim, dobra ali slaba. Astrologova naloga ni pomagati v tem smislu, da bi lahko rešil težave, ki jih imajo ljudje. Njegova naloga je zgolj ta, da ljudi osvesti o resnični naravi težav in jim odpre pogled v prihodnost. Ne more pa te prihodnosti spremeniti. Ker se astrologija sama po sebi ne omejuje na nobeno področje, lahko obsega vse, od kariere do zdravja, odnosov in tako naprej. Astrologovo delo je nekakšen sprehod skozi čas, ovrednotenje vsakega leta, meseca, dne posebej.

Kakšno bo leto 2017? Bo boljše ali slabše od letošnjega?
Kakor za koga. Vsak ima svojo usodo. Osebne usode je mnogo lažje napovedovati kot splošne, torej take, ki se nanašajo na narode, svet, naravo, množice. Astrologi včasih dajemo predvide za naprej, vendar je zaradi težavnosti in predsodkov ljudi, ki ne vedo, kaj astrologija je, to zelo tvegano. Od meteorologov se recimo pričakuje, da napovejo vreme za dan, največ teden dni vnaprej, od astrologov pa, da bodo vedeli kar vse, dogajanje na vseh področjih, po vsem svetu, pa za celo leto vnaprej. Obenem pa se nas že vnaprej obsoja, da se ukvarjamo z lažno vedo. Kje je tu logika? Predvide dajem za krajša obdobja, recimo za teden dni vnaprej, in to v obliki in na način, ki je specifičen za astrologijo. To niso napovedi v stilu “to in to se bo zgodilo”, ampak opisi delovanja energij, ki jih oblikujejo gibanja planetov, in predvidi, kaj bi določeni položaji teh planetov lahko povzročili. V prihodnjih dneh, prav okoli novega leta, bo ponovno aktiviran mrk, ki je nastopil septembra letos, zato bodo ti dnevi energetsko za marsikoga težki, po svetu bo spet več nesreč, usodnih zmot, nasilja in najbrž tudi terorizma.

prejšnji članek
4 nasveti za pravilno pitje alkohola
Zdravje
4 nasveti za pravilno pitje alkohola
naslednji članek
Igralec Ene žlahtne štorije doživel takšno leto
Svet slavnih
Igralec Ene žlahtne štorije doživel takšno leto