bolnišnica
Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu lahko pisali le še recepte

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Govorica nožnih prstov

19. 1. 2020; 02.00
Avtor: Jana Oblak/Revija Maja
dreamstime_xxl_11038928

foto: Dreamstime

Oblika vaših stopal in dolžina nožnih prstov pove veliko o vaši osebnosti in zdravju.

Tudi če vse to jemljete bolj z rezervo, je zanimivo prebrati, koliko držijo napovedi na podlagi videza vaših stopal.

Dolžina prstov je ključna pri branju s stopal. Predstavljajte si ravno diagonalno linijo, ki gre od vrha vašega nožnega palca do vrha mezinca. Prsti nad to linijo so dolgi in tisti pod njo štejejo za kratke.

Palec

Če je palec veliko daljši kot drugi prsti, ste pametni in kreativni mislec. Hitro se spomnite učinkovite rešitve nastalih težav. Na stvari znate pogledati z drugačnega zornega kota in ste odprti za vse ideje. Po drugi strani pa imate težave z osredotočanjem na pomembne stvari in ne vidite bistva.

Če je vaš nožni palec krajši, je to znak, da ste odlični pri multitaskigu - delanju več stvari hkrati. S svojim šarmom znate uspešno prepričati ljudi, da sledijo vašim idejam.

Kazalec

Kazalec na vaši desni nogi kaže na to, kaj si želite v življenju. Če ste to že dobili, se vaš kazalec dotika tal. Če se jih ne ali če je večja vrzel med drugim in tretjim prstom, pa se najbrž želite oddvojiti od svojih čustev. Daljši ko je vaš kazalec, več vodstvenih sposobnosti imate. Ste dinamični in izvirni, toda želja, da stvari naredite po svoje ali pa sploh ne, se lahko hitro sprevrže v ukazovalnost, ki je nihče ne mara. Po indijskem izročilu so matere svojim sinovom preprečevale, da bi se poročali z dekleti z dolgimi nožnimi kazalci, saj je to pomenilo, da so veliko preveč ukazovalne.

Manjši kazalec pomeni, da si vzamete čas za stvari, ki se vam zdijo pomembne, cenite harmonijo in mir v vsakdanjem življenju.

Sredinec

Če je vaš sredinec glede na linijo daljši, to pomeni, da ste zelo energični in polni idej, še posebej poslovno. Čim daljši je, tem bolj verjetno je, da boste uspešni na svoji poslovni poti. Tradicionalna kitajska medicina pa s srednjim prstom povezuje energijo, močno voljo in angažiranost. Verjetno ste perfekcionist in s svojo odločenostjo in energijo lahko v življenju veliko dosežete. Vaša slabost je nagnjenost k temu, da vam delo postane tako pomembno, da ob tem pozabite na veselje, ljubezen in družino.

Če je sredinec glede na diagonalo krajši od drugih prstov, uživate v drobnih trenutkih. Radi se sproščate in ne pretiravate z delom. Nekateri vas morda obtožujejo, da ste leni, ampak vi menite, da je življenje prekratko, da v njem ne bi uživali.

Prstanec

Prstanec veliko pove o vaših odnosih. Dolg in raven četrti prst kaže na to, da je družina v vašem življenju zelo pomembna. Če v razmerju niste srečni, se bo to kazalo v zvitosti tega prsta. Ste odličen poslušalec, toda nesrečno družinsko življenje vas lahko globoko prizadene. Težko se oddaljite od težav drugih ljudi, saj jim želite pomagati. Ste nežna duša, ki je hitro ranjena. Poskusite se sprostiti in spustiti stvari, na katere nimate vpliva.

Kratek prstanec pomeni, da za vas družina in odnosi niso tako pomembni, osredotočate se na druge stvari v življenju, na primer kariero.

Mezinec

Če je vaš mezinec majhen, ste verjetno precej otročji, izogibate se odgovornosti, hitro se začnete dolgočasiti in nenehno iščete zabavne izzive. Z vami je zabavno, ste družabni in prijetni, a morda je čas, da odrastete in začnete prevzemati odgovornost.

Če lahko pomigate z mezincem neodvisno od drugih prstov, ste impulzivni, avanturistični in očarljivi. Če ne morete, cenite rutino, predvidljivost in zvestobo.

Tudi nart je pomemben

Če je vaš nart visok, ste neodvisni in samozadostni. Potrebujete veliko časa zase in lahko vas imajo celo za nedružabne. Ste svobodnega duha, a naj vam ne bo nerodno prositi za pomoč. Po kitajski filozofiji so tisti z visokimi narti nagnjeni k togosti in krhkosti.

Če je vaš nart običajno visok ali nizek, cenite prijateljstvo, ste družabni in zelo ekstrovertirani. Radi se imate dobro in radi poskrbite za to, da se imajo tudi drugi.

Čustva in nožni prsti

S katero značilnostjo in čustvom je povezan posamezen prst leve in desne noge?

Levo stopalo

Palec: žalost

Kazalec: odprtost, občutljivost

Sredinec: kreativnost, domišljija

Prstanec: samopodoba, ljubezen

Mezinec: osnovno zaupanje, odnos do staršev

Desno stopalo

Palec: prijateljstvo

Kazalec: radovednost

Sredinec: agresija, upor

Prstanec: seksualnost

Mezinec: jeza, spoštovanje, panika

prejšnji članek
Menjava spolnih partnerjev vpliva tudi na vaše zdravje
Odnosi
Menjava spolnih partnerjev vpliva tudi na vaše zdravje
naslednji članek
S česnom do lepote
Moda&Lepota
S česnom do lepote