kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je stvar, ki vam lahko uniči praznike

23. 12. 2016; 11.30
Avtor: K.M.
prazniki, božič, stres

foto: Profimedia

Popolno praznično izkušnjo vam lahko uniči zgolj ena vaša osebnostna lastnost.

Se imate za perfekcionista? Ta lastnost vam lahko zelo pomaga v vašem življenju, a lahko hkrati uniči vaše praznike. Vaše prizadevanje v iskanju idealnega darila, kuhanje popolnega obroka, druženje celotne družine ... V času praznikov morajo biti stvari za vas, perfekcioniste, vedno do potankosti urejene in tudi zaključene. Ker pa gre lahko v tem času veliko stvari narobe, je to za vas zelo stresen del leta. Vaša drugače pozitivna lastnost pa lahko vse skupaj uniči.

Stvari lahko obdržite pod mejo kritičnega stresa, ampak ne s pretiranim nadzorom, temveč s pravilnim načrtom. Razumeti morate, da nadzora seveda ni potrebno popolnoma izpustiti iz rok, a morate hkrati sprejeti dejstvo, da lahko v vašem načrtu pride tudi do kakšnih nepredvidljivih sprememb. 

Kaj lahko naredite?

Za začetek se odločite, katere stvari so za vas prednostne in določite ljudi, ki vam lahko pri vsem skupaj pomagajo. Če boste jutri kuhali veliko božično kosilo, določite osebe, ki bodo pri tem pomagale in jim vnaprej povejte, za kaj so zadolženi. Ob vseh stvareh ne smete pretiravati. Dekoracija doma je lahko popolna tudi v primeru, da ne najdete vseh okraskov, ki ste si jih zamislili vnaprej. Tudi pri različnih zabavah se raje odločite za minimalno število jedi in pijač, saj drugače gostom ponudite preveč izbire, hkrati pa obremenjujete sami sebe. Ne obremenjujte se s popolnim materialnim darilom za svoje bližnje, ampak razmislite raje o stvareh, ki jih bodo resnično razveselile. 

Predvsem pa recite ''NE'', ko je to potrebno in ob tem ne občutite krivde. 

prejšnji članek
Kateri trend ličenja je najbolj zaznamoval zgodovino?
Moda&Lepota
Kateri trend ličenja je najbolj zaznamoval zgodovino?
naslednji članek
Pokazala jih je, zdaj pa grozi s tožbo
Svet slavnih
Pokazala jih je, zdaj pa grozi s tožbo