atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Znano, kakšne so jim všeč: Vse je odvisno le od ene stvari

30. 11. 2016; 07.41
Avtor: D. B.
ženske telovadba

foto: Profimedia

Tudi od okoliščin je odvisno, kakšno žensko si bodo moški izbrali.

Znano je, da se moški, če imajo priložnost izbirati, večinoma odločijo za ženske z oblinami. Kljub temu je raziskava pokazala, da je njihova odločitev odvisna predvsem od razpoloženja in situacije.

Raziskava univerze na Škotskem je pokazala, da stres izjemno vpliva na percepcijo močnejšega spola. V raziskavi so sicer sodelovali 20-letni moški, njihova naloga pa je bila, da med petimi ženskami izberejo tisto, ki jih najbolj privlači, in to v razmiku treh dni.

Moške, ki so več dni preživeli na treningih v vojašnici, so bolj privlačile mišičaste in močnejše ženske. Potrdili so še, da so bili med treningom izpostavljeni stresu ter psihičnem in fizičnem naporu. Nasprotno so moški, ki so bili bolj spočiti in sproščeni, izbrali vitkejše ženske.

"Moške, ki so izpostavljeni stresu, bolj privlačijo močnejše ženske, saj imajo občutek, da bodo le-te lažje prebolele bolezen ali se bolje znašle v položaju, ko ne bo na voljo dovolj hrane. Kar pomeni, da je privlačnost odvisna od okoliščin in situacije, v kateri se ljudje nahajamo," so zapisali v časniku Ethnology. Raziskava še navaja, da vitkost pogosto ljudi asociira na bolezen ter da so močnejše ženske bolj všeč osebam, ki živijo v težjih življenjskih pogojih.

prejšnji članek
Filmski priročnik s Tino Maze
Kultura
Filmski priročnik s Tino Maze
naslednji članek
Ima le še 35 kilogramov in je v življenjski nevarnosti
Svet slavnih
Ima le še 35 kilogramov in je v življenjski nevarnosti