900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

7 napak, ki jih naredimo ob prvem srečanju

24. 1. 2024; 04.00
Avtor: Njena.si
Srečanje

foto: Vir: arhiv Svet24

Ljudje smo običajno naravnani tako, da osebo v nekaj sekundah presodimo, prvi vtis pa potem pri večini ostane močno zakoreninjen. Da bi bil vaš prvi vtis kar najboljši, se izognite sedmim najpogostejšim napakam, ki ji pogosto naredimo, ko spoznamo nekoga novega.

Telesna govorica

Ljudje nas seveda sodijo po naši telesni govorici. Slaba telesna drža in šibek stisk roke kažeta na našo nizko samopodobo. Zato pazite na pokočno držo in primerno rokovanje, ko boste naslednjič nekoga spoznali.

Preprosto pravilo, ki ga je enostavno upoštevati veleva, da vsako srečanje začnete in končate z nasmehom in odločnim rokovanjem. Zapomnite si, da je lahko zaključek srečanja, prav tako pomemben kot njegov začetek.

Kritiziranje drugih ljudi

Kritiziranje in dajanje opazk ljudem, ki so prisotni ali pa tistim, ki jih na srečanju ni zraven, je še kako moteče. Ljudje bodo preprosto sklenili, da če kritizirate druge in o njih govorite slabšalno, potem boste prej ko slej tako začeli govoriti tudi o njih. Velja se držati preprostega pravila, če o nekom nimate za povedati nič prijaznega, potem bo bolje, da ne poveste ničesar.

Neurejenost

Obleka sicer ne vpliva na človekovo osebnost, a seveda si ljudje vtis naredimo tudi na podlagi tega, kako je nekdo oblečen.  Če boste videti neurejeno, v strganih oblekah in razmršenih las, se vam utegne zgoditi, da vas ljudje ne bodo jemali resno. Morda ste zelo talentirani in imate čudovite ideja, a jih preprosto ne boste imeli komu predstaviti, saj si boste vsa vrata zaprli s svojo zunanjo podobo.

Vedno bodite urejeni in spodobni. S tem bodo vaše možnosti za dober prvi vtis precej višje, lahko pa se tudi nadejate, da vas bodo ljudje precej bolj toplo sprejeli.

Izogibanje očesnemu kontaktu

Če se nenehno izogibate očesnemu kontaktu, potem ljudem onemogočate, da bi z vami sploh navezali stik. Oči so zelo impresivne in če ves čas gledate v tla, je težje prebrati kakšni so vaši nameni. Lahko pa se celo zgodi, da vas bodo ljudje označili za neiskrene in nesproščene.

Ljudje, ki so rojeni vodje, ves čas navezujejo očesni kontakt. Očesni kontakt vam tudi omogoča, da dobite povratne informacije in tako bolje ocenite nekoga. A bodite pazljivi, da ne pretiravate z očesnimi kontakti, saj je meja zelo tanka in kaj hitro se lahko zgodi, da začnete v nekoga streti predolgo ali pa prepogosto.

Skakanje v besedo

Si želite, da bi si ljudje že po nekaj sekundah o vas ustvarili slab vtis? Skačite jim v besedo. Ves čas jim skačite v besedo in jim ne dovolite dokončati enega samega stavka. Enostavno jih prekinite sredi stavka in povejte vse kar vam pade na pamet.

Skakanje v besedo je za vsakega zelo moteče, produktiven pogovor pa je ob takšnem sogovorniku praktično nemogoč. Opazujte se in se skušajte kontrolirati. Ko boste ljudem dopustili, da bodo dokončali stavke, bodo vaši pogovori postali veliko bolj prijetni.

Obsojanje drugih

Tudi vi vedno sodite ideje drugih ljudi in jim ob tem dajete svoje predloge in rešitve za njihove težave? Potem ste na dobri poti, da se vas bodo ljudje začeli izogibati v velikem loku.

Če vas ljudje ne vprašajo za mnenje, potem bodite tiho in si mislite svoje. Če začutite, da morate osebi pomagati, potem bo bolje, če ji zastavite še kakšno dodatno vprašanje in ji pomagate, da na ta način sama pride do možne rešitve. Dober način je tudi, da osebi želite veliko sreče pri novem projektu ali reševanju obstoječih težav in ji ob tem poveste, da na vašo pomoč lahko vedno računa.

Pritoževanje

Nihče si ne želi, da bi ure in ure poslušal vaše pritoževanje, še posebej, če osebo prvič srečate. Pritoževanje povzroča negativno energijo in uspešni ljudje nikoli ne dajo priložnosti, da bi se ustvarjal prostor za negativno energijo. Če se boste nenehno pritoževali, potem lahko pričakujete, da se bodo ljudje preprosto umaknili in ne bodo želeli govoriti z vami.

Preprosto poskušajte biti vedno pozitivni. Iščite poti in načine, da lahko izrazite svojo hvaležnost za stvari, ki se vam dogajajo v življenju in skušajte vedno ostati na pozitivni strani.

Bodite torej pazljivi in ne naredite napak že ob prvem srečanju z nekom. Kasneje boste prvi vtis zelo težko popravili, zato velja slediti zgornjim sedmim nasvetom in vsako srečanje spremeniti v čisti uspeh.

prejšnji članek
Aktual: Martina Švab, kot je ne poznate
Svet slavnih
Aktual: Martina Švab, kot je ne poznate
naslednji članek
Kako pozimi učinkovito in varčno zračimo?
Življenjski slog
Kako pozimi učinkovito in varčno zračimo?