Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naj barve govorijo v vašem domu

1. 10. 2016; 06.01
Avtor: zf
barve
Svet ni črno-bel, temveč je paleta živopisnih barv, ki nam lepšajo vsakdan.

Pomislite, kdaj se počutite bolje – takrat, ko se zbudite v sončno pomladno jutro, ali takrat, ko vas prebudi siv meglen pozdrav pozne jeseni?

Barve na ljudi vplivajo zelo različno, vendar se zelo redko zavedamo njihovega učinka. Kljub vsemu pa so že stari Egipčani svoje templje barvali, saj so se zavedali pozitivne magičnosti, ki jo dajejo barve. V srednjem veku so vijoličasto dodajali vsakemu ljubezenskemu napitku, stari Kitajci pa so z rumeno svetlobo zdravili želodčne težave. Preverite, kako vas lahko barve osrečijo.

Modra in zelena

V srednjem veku so vijoličasto uporabljali za ljubezenske napoje.

Modra barva velja za zelo priljubljeno, na telo pa deluje blažilno in pomirjujoče. Blagodejno vpliva tudi na kosti in ožilje ter s tem preprečuje tudi obolelost vegetativnega živčevja. Pozitivne učinke zaznavajo tudi pri migrenah, obolelem grlu, vročinskih težavah in bolečinah v hrbtu. Če se znajdete v težavnih okoliščinah in imate v glavi zmešnjavo, potem vas bo modra zagotovo umirila in vam uredila misli. Modro barvo priporočajo v spalnici. Če ne drugega, si omislite modro posteljnino. Ne pozabite tudi na zeleno. Ta nas navdihuje z občutkom udobja, sproščenosti in zmanjšuje napetost.

prejšnji članek
"Šel sem do skrajnih meja"
Svet slavnih
"Šel sem do skrajnih meja"
naslednji članek
S tem astrološkim znamenjem ne sklepajte dogovorov!
Horoskop
S tem astrološkim znamenjem ne sklepajte dogovorov!
#nasazenazenska
nasazenazenska