andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi zdravilna zelišča lahko škodujejo

29. 5. 2016; 02.01
Avtor: sn
caj 1

foto: profimedia

Zdravilne rastline in pripravki iz njih so vse bolj priljubljeni.

Moderni življenjski stil je vse bolj zaznamovan z nezdravo prehrano in življenjem v onesnaženem okolju, posledica pa je vse več obolelih za stresom in njemu podobnimi boleznimi, onesnaženje menda pospešuje tudi rast tumorjev.

Iz leta v leto se tudi pri nas veča število ljudi, ki v skrbi za svoje zdravje bežijo v povsem drugo smer – nazaj k naravi oziroma zdravilnim zeliščem.

Najbolje se je zdraviti z rastlinami, ki rastejo v našem okolju. foto: profimedia

Znano je, da se je najbolje zdraviti z rastlinami, ki rastejo v našem okolju, a kot pri vseh stvareh v življenju, je treba tudi pri zdravilnih zeliščih upoštevati nekaj pravil, da bomo od njih dobili tisto, kar si želimo, v največji mogoči meri in da nam (navsezadnje je tudi to mogoče) ne bi celo škodila.

Pomembno je, da za določeno bolezen uporabljajte samo rastline, ki so zanjo priporočene ali vam jih je svetoval zdravnik. Katera zelišča uporabljate, vedno povejte svojemu zdravniku, seveda pa vedno pazite, da jih kupujete od preverjenih prodajalcev oziroma pridelovalcev. Pozorni bodite na rok trajanja, ta je najpogosteje tri mesece za listje in cvetove do leta dni pri lubju in koreninah. Pripravki iz zdravilnih zelišč pogosto vsebujejo snovi, ki so lahko škodljive, če prekoračimo predpisane količino, zato se moramo držati navodil.

foto: profimedia

In še enkrat: pri uporabi pripravkov iz zdravilnih zelišč nikar ne pozabimo na našega osebnega zdravnika, prav je, da je seznanjen z uživanjem kakršnikoli pripravkov, še posebej če vam je hkrati predpisal kakšno od konvencionalnih terapij s tabletami. Pozorni bodite tudi pri otrocih – če imajo manj kot 16 let, se o zdravljenju s pripravki iz zdravilnih zelišč vsekakor posvetujte s pediatrom.

prejšnji članek
Je to najcenejša rešitev za vaše gubice?!
Moda&Lepota
Je to najcenejša rešitev za vaše gubice?!
naslednji članek
Celine Dion po težki izgubi s sinovi živi takšno življenje!
Svet slavnih
Celine Dion po težki izgubi s sinovi živi takšno življenje!