Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako meditacija vpliva na imunski sistem

29. 4. 2016; 10.30
Avtor: R.T.
meditacija

foto: profimedia

Dokazano je, da meditiranje in vaje koncentracije močno pripomorejo pri zdravljenju duha in telesa ter upočasnijo staranje.

Pri meditiranju je pomemben položaj telesa, ki mora biti udoben in sproščen. Primerno je, da sklenete roke in prekrižate noge, ker na tak način bioenergetsko polje (avro) okoli sebe zgostite in jo naredite intenzivnejšo, preprečite pa tudi možnost, da bi vam kdorkoli jemal energijo. V takšnem položaju ste primerno zaščiteni in zaprti. V nihanju avre, ki nas obdaja, lahko zaznamo vse miselne procese, ki vplivajo tudi na naše zdravstveno stanje. Z meditacijo preženemo slabe misli, naš um se umiri, kar prav gotovo vpliva na izboljšanje psihofizičnega stanja telesa. 

Meditacija teži k celosti duha, duše in telesa.

Če uspemo ustaviti prav vse misli, damo telesu in duhu svobodo, da dosežeta svoje naravno stanje, to je tisto, ki nam ga je narava namenila ob rojstvu. Takšno stanje se izraža kot uravnotežena harmonija telesa in duha, kar je močno povezano z intenzivnimi procesi samozdravljenja v našem telesu, saj se aktivira naravno delovanje imunskega sistema. Druga korist meditiranja je odprtost duha za nove ideje. Brez resnične tišine v lastnih mislih ne moremo prisluhniti notranjim signalom, ki nam jih sporoča telo. Ljudje smo naučeni poslušati zunanje signale in spremljati dogajanje okoli nas, zatrli smo namreč potrebo po poslušanju naše notranjosti duha. Meditacija teži k celosti duha, duše in telesa, z njo vzpostavimo ravnovesje energij in mirnost duha. Zato meditacija pri procesu zdravljenja pomaga do hitrejšega okrevanja in predstavlja najhitrejšo pot za obnavljanje naših telesnih celic in telesa kot celote. Zavedati pa se moramo, da je potovanje v našo notranjost najdaljše, najtežje in hkrati tudi najlepše doživetje, zato poskusite narediti ta korak. Ne bo vam žal.

foto: Profimedia

prejšnji članek
Niste čudni, če to počnete!
Njenih 5 minut
Niste čudni, če to počnete!
naslednji članek
Top dieta za pomladitev
Moda&Lepota
Top dieta za pomladitev
#obraziavenija
obraziavenija