Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Kaj pomenijo seks sanje?

28. 9. 2016; 02.35
Avtor: A.K.
seks
Sanje so čudna stvar, ki nam obogatijo življenje, če se jih spomnimo.

Pomen sanj je zelo kompleksen in se ga težko interpretira. Sanje nam lahko odkrijejo naš pravi odnos do nekoga ali nečesa ali pa so lahko tudi v prenesenem pomenu. Seveda seksi sanje lahko tudi nimajo nikakršne povezave s seksom. Lahko kažejo na boj za nadvlado v nekem odnosu.

Ko smo budni, naša podzavest skriva naše strahove, želje daleč strah od stvarnega dela možganov. Ponoči, ko se pokrijemo, pa se izmuznejo na plano v obliki sanj. Bolj globoki deli možganov so osvobojeni - v sanjah lahko naredimo, kar si želimo.

Sanje so pri vsaki osebi edinstvene.

Presenetljivo je, da je med seksi sanjami glavni akter nekdo, ki nas ne privlači. To je lahko prijatelj, šef, sosed. Ne skrbite, to ne pomeni da vam vaš šef ali sosed postajata všeč, take sanje prikazujejo borbo za kontrolo. Vi si seksa s to osebo ne želite, ampak si želite z njo sodelovati. Mogoče sef na vas vrši pritisk in vas ne ceni kot bi mogel. Take sanje kažejo na zmanjšano samozavest v primerjavi z nasprotno osebo.

Še ena izmed vrst seksi sanj so sanje o skupinskem seksu. Če ste sanjali o akciji z nekoliko moškimi, to ne pomeni, da morate odpreti produkcijsko hišo. Sanje lahko kažejo na to, da je vaše seksualno življenje zapadlo v neko rutino ali pa z njim niste več zadovoljni, kot ste bili nekoč in si zato želite malo eksperimentiranja. Z druge strani, če ste med potekom sanj občutili tesnobo, je lahko to posledica, da nekdo vrši pritisk na vas.

Seks z bivšim partnerjem je ena izmed najpogostejših seksualnih sanj. Če ste ravno začeli z novim razmerjem, bodo sanje povzročile naslednje vprašanje: Koga si pravzaprav želim? Če vas je v sanjah sedanji partner zalotil z bivšim, to pomeni, da proti nekdanjemu partnerju še vedno gojite neka čustva. Če je vaša prevara ostala neodkrita, se mogoče samo spominjate nekdanjega ugodja.

Edina situacija, ki bi mogla prižgati žarnico v vaši glavi je, da na vsake toliko časa sanjate o seksu z bivšim. To pomeni, da niste razrešili svoje občutke in se z njimi tudi niste soočili.

prejšnji članek
Poslanka Violeta Tomič našla novo srečo
Svet slavnih
Poslanka Violeta Tomič našla novo srečo
naslednji članek
S tem čudežnim napitkom preprečite alergije
Kulinarika
S tem čudežnim napitkom preprečite alergije