favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Te stvari poskrbijo za srečo v zakonu

17. 1. 2017; 08.00
Avtor: A.K.
Zakon, ljubezen

foto: Profimedia

Vsi iščemo poti, ki nas bi vodile do srečnega in zdravega zakona.

Ker se razveze vrtoglavo vzpenjajo in nas skušnjave čakajo za vsakim vogalom, še nikoli ni bilo pomembnejše, da razumete majhne stvari, ki vodijo do uspešnega zakona. Razkrivamo vam znanstveno podprte koncepte!

Andrea Miller, strokovnjakinja za odnose in vodilna številka, na katero se obračajo mediji, je posvetila svoje poklicno življenje ljubezni in zvezam, napravila številne raziskave, da bi našla manj znane, nekonvencionalne dejavnike, ki vodijo do uspešnega zakona. Millerjeva pravi: »Obstaja dobesedno nešteto dejavnikov, ki lahko vplivajo na uspeh zakonske zveze, zato je smiselno le, da pregledamo podatke kot na celoto in najdemo namige, kako so ljudje dosegli zdrav odnos, zveze in na koncu srečen zakon.«

Razkrila nam je 6 nenavadnih stvari, ki vodijo do uspešnega zakona.

Velika poroka. Ni nekaj, kar bi pričakovali, da bomo slišali, vendar raziskava National Marriage Project z Virginijske univerze je dokazala med 418 pari korelacijo med veliko poroko in zakonsko medsebojno srečo kot najvišjo kakovost zakonske zveze. Torej, razširite seznam gostov.

Visoka kostna mineralna gostota. Študija 632 ljudi je dokazala tudi korelacijo med boljšim zdravjem kosti in kvaliteto zakona. Čeprav še vedno ne vemo vzroka, je raziskava pokazala, da moški, ki še niso bili poročeni, so ločeni ali ovdoveli imajo znatno nižjo kostno gostoto, kot tisti, ki so srečno poročeni. Na naslednjem zmenku torej pijte mleko!

Privlačna žena. Študija psihologinje Andree Meltzerje sledila 450 mladoporočencem štiri leta. Potem jih je vprašal, ali privlačen zakonec vodi k zadovoljstvu v zakonu. Moški so temu vprašanju pritrdili, medtem ko so ženske trditev negirale. Kruto, vendar resnično.

Neprivlačen mož. Neka druga študija je razkrila, da je za ženske bolje, če se poročijo z neprivlačnim moškim. Raziskovalci te študije verjamejo, da bodo taki moški lepše ravnali s svojimi ženami, ker se ne morejo zanesti na svoj fizični izgled. Zopet kruto, a resnično.

Ločeni hobiji. Le zato, ker si delita posteljo, še ne pomeni, da si morata deliti celotno življenje. Študija je razkrila, da je za večjo zakonsko srečo pomembno, da zakonca ločujeta svoje hobije, kadar ne uživata v istem.

Odlašanje z otroci. Nedavna raziskava je odkrila, da pari, ki odlašajo z odločitvijo, kdaj imeti otroka, imajo srečnejše razmerje. Čeprav, nekateri zagovarjajo stališče, da otrok utrdi zakonsko vez, odkritje raziskave ni presenetljivo, če upoštevamo, koliko časa in truda vlagamo v starševstvo.

prejšnji članek
Foto: Slavna manekenka brez sramu pokazala svoje obline
Svet slavnih
Foto: Slavna manekenka brez sramu pokazala svoje obline
naslednji članek
FOTO: Chrissy Teigen na sprehodu po Hollywoodu brez hlač
Svet slavnih
FOTO: Chrissy Teigen na sprehodu po Hollywoodu brez hlač