nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Kako začiniti seksualno življenje?

29. 7. 2016; 07.30
Avtor: A.P.
seks

foto: dk

Veliko dejavnikov, kot so starost, stres in bolezen, negativno vpliva na vaše seksualno življenje. Vrnitev v formo je bolj enostavna kot si mislite, za to ne potrebujete umetnih stimulansov.

Jejte hrano, ki velja za afrodiziak 

Ni veliko znanstvenih dokazov, da čokolada, slive in pekoče paprike izboljšajo libido, ne bo pa škodilo, če jih poiskusite. Dokler te trditve nimajo podlage, imajo lahko psihološki učinek. Hranljivost teh jedi je dobra za zdravje.

Glejte v partnerjevo fotografijo

Antropologinja Helen Fischer je ugotovila, da se ljudem, ki gledajo 30 sekund ali dlje v fotografijo ljubljene osebe, dvigne nivo dopamina v možganih, ki izboljša libido.

Telovadba

Anaerobne vaje kot so tek, kolesarjenje in plavanje zvišajo bitje srca, ki tako dela hitreje, sprošča se tudi endorfin, ki je hormon, zaradi katerega se počutite bolje in ste bolj razpoloženi za seks. Dviguje tudi nivo testosterona, zaradi katerega se lahko počutite bolj privlačne.

Pijte rdeče vino

Ni skrivnost, da majhna količina alkohola sprošča. Tisti, ki pijejo rdeče vino imajo večjo željo po seksu kot tisti, ki ne pijejo vina ali pa pijejo samo belo vino. Rdeče vino izboljša cirkulacijo.

Objemajte se

Objemanje, ki traja 20 sekund poveča nivo oksitocina, ki vpliva na ustvarjanje vezi med ljudmi. Objemajte se, ko imate možnost za to, saj boste tako izzvali občutek intimnosti, ki vedno vpliva na seksualno željo.

prejšnji članek
Alya s svojo družino čaka na odziv Hrvaške
Svet slavnih
Alya s svojo družino čaka na odziv Hrvaške
naslednji članek
Namesto kave raje ...
Zdravje
Namesto kave raje ...
#nasazenazenska
nasazenazenska