reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Njenih 5 minut
 

Sovražniki žensk na Hrvaškem: Cerkev in moški!

27. 5. 2016; 01.00
Avtor: C. P.
vedrana

Vedrana Rudan: "Na Hrvaškem vlada Vatikan!" foto: Facebook/foto: Rino Gropuzzo

Pisateljica Vedrana Rudan neusmiljeno kritiko usmeri v dvoličnost katoliške cerkve.

Pisateljica in kolumnistka Vedrana Rudan je znana po tem, da nima dlake na jeziku. Neusmiljeno kritiko je uperila ponovno v dvoličnost katoliške cerkve na Hrvaškem, kjer kljub zlorabam, krajam in drugim hudim prestopkom, nihče ne odgovarja javnosti.

Zato pisateljica meni, da so Cerkev in moški, ki v ženskah vidijo le spolno sužnjo in nekoga, ki bo pospravljal, rojeval in dojil, resnična nevarnost za ves ženski rod povsod po svetu.

"Vatikan na Hrvaškem odloča, kdo se vozi v audiju in kdo umira na obroke," je direktna Rudanova. "Več mrtvih, bolje za Cerkev, saj se plačujejo maše in pogrebi," ne skriva svojega odpora do služenja na račun že tako obubožanega prebivalstva, medtem, ko Cerkev ne plačuje davkov in ne odgovarja pred sodstvom, tudi takrat kot bi morala.

Osebno je izkusila družinsko nasilje

Ob tem je pisateljica poudarila, da ima krasnega moža in sina, ki razumeta, kako se počuti večina žensk. Kot poudarja, se bo vedno borila za svobodo žensk, ki postanejo samostojne, ko imajo službo in svojo streho nad glavo. sama je dolga leta spremljala pekel doma, ker je njen oče poniževal celo družino. Njena mama se je ločila pri 65. letih.

Nekateri moški bi najraje imeli šibke in neumne ženske, takšne, ki ne znajo same niti do stranišča ali pa se pretvarjajo, da nič ne razumejo.

prejšnji članek
Prazne obljube na embalaži
Zdravje
Prazne obljube na embalaži
naslednji članek
Razvajajte se v savni!
Njenih 5 minut
Razvajajte se v savni!