900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Kuharija na velikem platnu

27. 5. 2016; 08.23
Avtor: Š. K.
burnt-footage-header-700x363
Ste si že ogledali kak kuharski film? Zadnje čase jih je bilo na velikih platnih kar nekaj, saj zanimanje zanje precej narašča.

Kuhar na robu


Vedno zapeljivi Bradley Cooper je v filmu Kuhar na robu oblekel belo uniformo, ki mu nadvse pristaja. In zgodba? Kuharski mojster Adam Jones je imel vse – in tudi vse je izgubil. Uspešen in izredno poznan kuhar z dvema Michelinovima zvezdicama, slabimi navadami in ugledom razvpite „kuharske dive”, se iz Pariza preseli v London, da bi izkoristil novo priložnost, ponovno prebudil svoje ime ter vzpostavil novo kuhinjo s tremi Michelinovimi zvezdicami. Vas zanima konec? Navdušil vas bo. Tudi nas je. Če bi se končal dve minuti pred samim koncem, bi resnično zablestel.


Šef

Pred dvema letoma je na velika platna prišel film s preprostim naslovom Šef, ki poda zgodbo o strastnem kuharju Carlu, ki si želi ustvarjati lastne dobrote, vendar starokopitni lastnik restavracije zatre vse njegove želje. Po novi slabi oceni kuharskega kritika Carl pusti službo in se na prigovarjanje prijatelja poda na povsem novo avanturo. Z družino in zvestimi prijatelji začne pripravljati hrano v starem tovornjaku in svoje kuharske mojstrovine prodaja na ulicah Miamija, ob tem pa znova spoznava svoje pozabljene strasti in talente. 

Julie & Julia
V filmu Julie & Julia, ki je po svetu zaslužil lepih 100 milijonov ameriških dolarjev, spremljamo Julie Powell (Amy Adams), ki se ji zdi, da je v življenju nekako obtičala, zato se loti na prvi pogled malce norega načrta. Odloči se namreč 365 dneh preizkusiti vseh 524 receptov iz znane kuharice Julie Child Mastering the Art of French Cooking ter o svoji izkušnji sproti pisati blog. Ta je Powellovi prinesel velik uspeh in ji omogočil izdajo knjige, v filmu pa hkrati spremljamo tudi ustvarjanje s hrano priljubljene mojstrice kuhanja Julie Child (Meryl Streep), ki je v 60. letih prejšnjega stoletja poleg izdaje več kuharskih knjig vodila tudi eno prvih oddaj o kuhanju.

Čokolada
Med najbolj dobičkonosnimi celovečerci s kuharsko tematiko je tudi Chocolat, v katerem Juliette Binoche kuha slastno čokolado z malodane magičnimi učinki in se vmes spogleduje z Johnnyjem Deppom. Film, ki so ga posneli leta 2000, je v kinoblagajne prinesel nekaj več kot 70 milijonov dolarjev.

Pršut pršut
Penelope Cruz ni igrala le v filmu s pomenljivim naslovom Pršut pršut, ampak je bila kot nadarjena brazilska kuharica tudi Ženska na vrhu. Film, v katerem privlačna Španka krmari med ljubezenskimi težavami in novo slavo, ki ji jo prinese kuharska oddaja, kritikov ni pretirano navdušil, je pa poskrbel za eno prvih Penelopinih vlog v (tudi) angleškem jeziku.

prejšnji članek
Toksične navade, ki se jim morate izogniti
Njenih 5 minut
Toksične navade, ki se jim morate izogniti
naslednji članek
Sadje lahko škoduje zdravju!
Zdravje
Sadje lahko škoduje zdravju!