Kuskus s popečeno zelenjavo
Sestavine:
250 g kuskusa
270 ml hladne vode
4 bučke
3 pečene paprike (lahko vložene)
2 stroka česna
4 mlade čebulice
sok 1 limone
jabolčni kis
pest peteršilja
pest sveže bazilike
olivno olje
poper, sol
Priprava:
V večjo skledo damo kuskus, prelijemo ga s hladno vodo in pustimo, da nabrekne (približno deset minut). Medtem po dolgem narežemo bučke, jih popečemo v ponvi in nato narežemo na majhne koščke. Na podobno velike koščke narežemo še papriko, nato pa oboje dodamo kuskusu. Nasekljamo čebulico, česen, peteršilj in baziliko in tudi to dodamo v skledo. Solimo in popramo, zabelimo z olivnim oljem, kisom in limoninim sokom. Dobro premešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj nekaj ur.
Preden solato postrežemo, jo še enkrat dobro premešamo in poskusimo. Če se nam zdi, da česa manjka (soli, popra, kisa ...), jo dodatno začinimo in nato postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.