Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Povej mi, kaj ješ ...

25. 5. 2016; 10.42
Avtor: K. Š.
130129184403-vegetables-grocery-bag-story-top
... in povem ti, kakšen boš čez deset let. Ljudje namreč želimo ostati zdravi, vendar nam pogosto ravno naša kuhinja to onemogoča z vso našo odvečno in hitro prehrano.

Tukaj je nekaj preprostih trikov, ki vam bodo pomagali shujšati, ne da bi korenito spremenili svoj življenjski slog.

Jejte veliko sadja in zelenjave 
Ves čas morata biti na vidnem in dostopnem mestu, hkrati pa moramo poskrbeti, da ne začneta propadati. Da preprečite prezgodnji razkroj, ne puščajte sadja oziroma zelenjave na soncu in ne dopustite, da se približa mrčes. Banane, pomaranče in jabolka so priporočljiv izbor.

Hrano pripravljajte v obrokih
Velikokrat se nam zgodi, da skuhamo preveč ali premalo, zato je dobra ideja, da si hrano pripravljamo po obrokih. Če vam kaj hrane ostane, jo shranite za naslednji obrok. Ne silite se s hrano, saj boste samo pridobili na telesni teži. Ko nakupujete posodo za shranjevanje obrokov, pomislite tudi na takšno, ki se jo da pospraviti v zamrzovalnik, saj vam bo hrana zavzela manj prostora in še ohranili jo boste lahko dlje časa.


Hrano je dobro videti
Kot že prej rečeno, jejte veliko sadja in zelenjave. Shranjujte jih v prozorne in čiste posode, saj boste tako takoj vedeli, kaj jemljete v svoje roke.

Obroke si pripravljajte vnaprej
Zelo pametno je, če vnaprej razmislite, kaj boste jedli in kdaj ter si to vnaprej pripravite. Če imate težave s časom, že pripravljene obroke shranjujte v hladilnik. To ne pomeni, da ostanke svoje hrane shranite v hladilnik in jih potem pojeste kot dodaten obrok ali prigrizek. Tako ne boste nikoli shujšali.

Preuredite si kuhinjo
To pomeni, da zdravo hrano postavite na dostopna mesta. Najbolje je, da poskrbite za ustrezno razvrstitev hrane v hladilniku. Ko ga odprete, morate najprej videti sadje in zelenjavo, šele nato pa vse ostalo.

prejšnji članek
Prebudite telo iz zimskega spanja!
Zdravje
Prebudite telo iz zimskega spanja!
naslednji članek
Nenavadne stvari, ki vplivajo na seks
Odnosi
Nenavadne stvari, ki vplivajo na seks